Cum arată simptomele de coronavirus la copii

Medicii de la NHS au emis o alertă de urgență cu privire la o creștere accentuată a numărului de copii internați la terapie intensivă cu simptome de coronavirus.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 10:35
Cum arată simptomele de coronavirus la copii

Medicii de familie din Marea Britanie  au fost alertaţi de Ministrul Sănătăţii, care a declarat: „Există îngrijorarea că un sindrom inflamator aferent [COVID-19] apare la copiii din Marea Britanie.

În ultimele trei săptămâni, a existat o creștere aparentă a numărului de copii de toate vârstele care se prezintă cu o stare inflamatorie, ce necesită terapie intensivă în toată Londra și, de asemenea, în alte regiuni ale Regatului Unit„.

Citeşte şi Medic cardiolog: Bolnavii cu insuficienţă cardiacă, mai fragili în faţa infecţiei cu coronavirus. Sfaturi de protecţie

De când a început pandemia de coronavirus, foarte puţini copii din întreaga lume au fost diagnosticaţi cu Covid-19, iar numărul celor decedaţi este şi mai mic.

Deşi, aparent, tinerii sunt rezistenţi la boală, de câteva săptămâni medicii sunt îngrijoraţi, deoarece ei sunt adesea răspânditori ai bolilor virale, precum gripa.

Copiii care prezintă această afecțiune suferă în mod obișnuit de dureri de stomac și de „simptome gastro-intestinale” – care ar putea include vărsături și diaree.

Medicii au comparat starea misterioasă cu sindromul de șoc toxic și boala Kawasaki care, combinate, provoacă umflarea internă dăunătoare, febră și probleme respiratorii, toate semnele marcante ale COVID-19.

Dar unii dintre copiii care au prezentat boala s-au testat negativ pentru coronavirus, complicând și mai mult diagnosticul.

Dacă starea se dovedește a fi răspândită mai mult, s-ar putea adăuga un nou element de pericol pentru focarul de coronavirus, care până acum pare să nu afecteze copiii.

Doar nouă persoane sub 19 ani au murit în Anglia de COVID-19, dintr-un total de 18.420 cazuri raportate până ieri, 26 aprilie – 0,05%.

Potrivit unui comunicat transmis de NHS, cazurile acestui sindrom inflamator au început să apară doar în ultimele trei săptămâni.

Un medic pediatru de la Spitalul St Mary din Capitală, dr. Elizabeth Whittaker, a declarat pe Twitter că medicii din alte țări au raportat aceeași boală.

Dr Whittaker a spus: „Colegii noștri italieni și spanioli raportează și ei. Numerele sunt mici, dar semnificative. Ne dorim ca asistența primară / A&E să fie vigilenți, astfel încât cei afectați să fie la locul potrivit pentru a primi îngrijiri de sprijin adecvate, dacă este nevoie.