Cum arată Teatrul Naţional din Bucureşti. Ce se întâmplă cu Lăptăria lui Enache şi Terasa La Motoare FOTO

Teatrul Naţional din Bucureşti se va redeschide oficial la sfârşitul lunii aprilie, după o perioadă de patru ani în care a fost închis pentru renovări.

30 mart. 2015, 15:14

Noua clădire a Teatrului Naţional din Bucureşti păstrează multe din elementele vechi: modernizate, reparate, recolorate, dar vine cu săli şi spaţii noi, deschise, multicolore, făcute să ţină publicul la TNB o zi întreagă, cu loisir, nu doar spectacole, potrivit bucurestiacum.wordpress.com

În ultimii patru ani, de când Teatrul Naţional a fost închis, au existat nenumărate voci care se întrebau dacă Terasa „La Motoare” şi „Lăptăria lui Enache” se vor redeschide. Potrivit ultimelor informaţii, „La Motoare” nu va mai exista, iar „Lăptăria lui Enache” are un statut incert.

Pe locul terasei „La motoare” a apărut deja noua sală în aer liber „Amfiteatru”. Cu gradene pentru 300 de spectatori, sala va prelungi stagiunea şi pe timp de vară.

Directorul TNB, Ion Caramitru, a explicat că anteriorul contract cu „Lăptăria” şi „Motoarele” nu era încheiat cu TNB, ci cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană, mutat din incinta teatrului din 2011. Cât priveşte „Cafeneaua Actorilor„, demolată, aceasta avea contract cu Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi nu va fi reconstruită.

Ion Caramitru a anunţat că se vor deschide: un restaurant (în spatele teatrului), două galerii de artă, lounge-baruri lângă sălile de spectacol, o librărie (amplasată în locul fostei Săli Amfiteatru). Pentru absolut toate vor fi organizate licitaţii.

CITEŞTE ŞI: Teatrul Ion Creangă din Capitală va fi MODERNIZAT