Cum arată vila lui Dani Oțil din Corbeanca. Este vecin cu Răzvan Simion, colegul de la matinalul de la Antena 1

Dani Oțil locuiește într-o superbă vilă din Corbeanca alături de soția lui, Gabriela Prisăcariu, și de fiul lor, Tiago Luca. La subsolul casei au o mică sală de cinema. Totul este amenajat după bunul lor plac. „Acasă poți să-i spui locului ăluia la care visezi după primele trei zile de vacanță. Sau când ești plecat în oraș și ai o zi mai lungă, să vrei să ajungi acasă la răcoarea ta, mirosul tău, căldura ta. Locul ăla unde să fii ca telefonul pus la încărcat”, spunea coprezentatorul matinalului de la Antena 1.

02 feb. 2024, 13:19

Dani Oțil, cunoscutul prezentator TV de la Antena 1, are o locuință cu adevărat impresionantă, pe care a amenajat-o cu pasiune și inspirație după numeroasele sale călătorii prin lume. Casa lui Dani Oțil, situată la Corbeanca, într-un duplex pe care îl împarte cu colegul său de matinal, Răzvan Simion, este un adevărat colț de rai.

Citește și: Cum arată noua casă a Adelei Popescu și a lui Radu Vâlcan. Cei doi actori au mers pe șantier să vadă stadiul lucrărilor: „Pe terasa asta vom mânca, găti, dormi, juca fotbal”

După copilăria din Reșița într-un apartament mic, 17 chirii schimbate de-a lungul anilor, în București și Timișoara, și după ce a locuit într-o garsonieră cumpărată cu credit bancar, a ajuns în Corbeanca. Dar drumul de la garsonieră la casă nu a fost în plan. Într-o perioadă în care dorea să-și cumpere un avion ultraușor și chiar strânsese o parte din bani, Răzvan Simion, partenerul lui din emisiune, tocmai se mutase în jumătate de duplex din Corbeanca. Și i-a propus să cumpere cealaltă jumătate a duplexului. După ce Dani a spus nu, a tras și niște sfori printre prieteni, „La un șpriț au scos în evidență faptul că aș fi fost primul prost de planetă cu o garsonieră cumpărată în franci elvețieni, deci a băncii, dar care are avion”, își aduce el aminte.

Apoi a început renovarea. Casa nu mai fusese locuită înainte, dar finisajele erau deja deteriorate. Cu foaie și pix în mână, a luat fiecare etaj și l-a desenat până a ajuns la o formă finală, care se păstrează și azi.

A recompartimentat anumite zone, cum ar fi debaraua din open space-ul de la parter, căreia i-a spart pereții ca s-o transforme într-un dressing ascuns. A desenat și câteva dintre piesele de mobilier, iar pe celelalte le-a căutat cu răbdare și atenție.

„Sunt foarte mândru că acum mai bine de zece ani am ales niște obiecte de mobilier care încă țin. Cum e canapeaua, pe care s-a dormit grav. N-a fost nici măcar la un preț mediu, a fost o canapea ieftină, dar am căutat-o atât de mult până când am reușit s-o găsesc și ține și acum.

Până la 26 de ani nu am avut bani să fac aproape nimic. Dar de la 26 am început să călătoresc și nu m-am mai oprit. Am văzut niște lucruri care mi-au rămas în minte: am elemente în casă pe care le-am văzut în Koh Samoi, de exemplu, în Thailanda. La Amsterdam am stat într-o mansardă superbă de unde am furat idei pentru baie. Mi le-am notat mental și când a venit momentul, le-am pus în practică”, a mai declarat Dani Oțil, potrivit lovedeco.ro.

Citește și: Cum arată apartamentul din Italia în care locuiește Ramona Bădescu. Pe terasă, a plantat lămâi și mandarini

Unele lucruri a știut de la început cum și le dorește, cum ar fi o cadă mare și o baie fără nicio placă de gresie sau faianță. Spații eficiente de depozitare și un cinema pentru două persoane, pe care le-a amenajat în încăperile din fosta pivniță.

„De când am văzut casa, am văzut pivnița asta care e cu o înălțime de cameră normală, în care bănuiesc că orice om gospodar și-ar fi dorit să pună niște borcane, butoiul cu varză etc. Eu cred că orice om care are încă un spirit tânăr și viu are nevoie să se joace, așa că mi-am făcut un spațiu unde pot să mă joc și unde am și un mic cinema doar pentru două persoane. Mi s-a părut că o să dau lovitura cu treaba asta. N-am dat lovitura niciodată”, mai spunea Dani Oțil cu câțiva ani în urmă.