Cum petrecea Hitler Crăciunul alături de nazişti FOTO

Pe 18 decembrie 1941, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la doar două săptămâni după primele execuţii din lagărul de concentrare Chelmno, Adolf Hitler dădea petrecere de Crăciun, la Munchen.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 17:51

Naziştii aveau un brad gigantic, decorat cu globuri şi beteală, dar şi svastici imense pe pereţi. Sala era luminată de lumânări. Oamenii se întreabă cum au îmbinat naziştii ideologia lor plină de ură cu spiritul paşnic şi vesel al Crăciunului, mai ales cu sărbătorirea naşterii lui Iisus, născut evreu?

„Nu putem accepta ca un brad de Crăciun german să aibă de a face cu o iesle din Bethleem. Nici nu putem să ne închipuim că Crăciunul şi toate semnificaţiile lui profunde să fie produsul unei religii orientale”, spunea propagandistul nazist Friedrich Rehm în 1937, când încerca să scoată religia din sărbătoare, transformând-o într-un vechi eveniment păgân – festivalul germanic al solstiţiului de iarnă.

În ceea ce îl priveşte pe Hitler, dovezile se contrazic: în declaraţiile publice lăuda creştinismul, dar în conversaţiile private spunea că nu îl suporta. În orice caz, Hitler adora, mai mult ca orice, cultul rasei ariene.