Cum au ajuns muncitorii din Sri Lanka să câştige mai bine decât românii. Detaliul care face diferenţa

Din ce în ce mai mulți muncitori străini, în special asiatici, se stabilesc în țara noastră. Ei spun că aici câştigă dublu, comparativ cu salariul oferit în ţarile lor. De multe ori, asiaticii câştigă în România mai mult decât muncitorii români.

02 mai 2023, 11:25
Cum au ajuns muncitorii din Sri Lanka să câştige mai bine decât românii. Detaliul care face diferenţa

Muncitorii din Sri Lanka se simt ca în paradis în România. Ei sunt plătiţi de două ori mai bine ca în ţara lor, motiv pentru care se stabilesc în România, împreună cu familiile.

„Cred că România e cea mai bună. Iau 4.000 de lei salariu, am masa şi cazarea asigurate. Îmi place”, a declarat un muncitor din Sri Lanka, stabilit, deja, în România de câţiva ani.

Citeşte şi Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Angajatorii susţin că asiaticii sunt mai bine plătiţi pentru că sunt harnici şi serioşi.

„Sunt plătiți mai bine decât românii pentru că muncesc mai mult decât românii. Ei sunt mult mai disponibili decât românii. Sunt străini care dacă legea ar permite, ar munci 25 de ore pe zi”, a declarat un director HR, pentru observatornews.ro.

Citeşte şi Marile hypermarketuri au decis: scad prețul laptelui românesc cu 20% / Din ce în ce mai mulți români declară falimentul personal

Numărul muncitorilor trăini de la noi este în continuă creştere. De la 7.000 de muncitori în 2018, s-a ajuns la 50.000 în 2021, iar anul trecut numărul acestora a depăşit  100.000.