Cum au împărțit copiii și văduva lui Victor Socaciu averea de aproape un milion de euro

Victor Socaciu s-a stins din viață la finele anului 2021, iar la câteva luni distanță, cei trei copii moștenitori, precum și văduva artistului au ajuns la o înțelegere privind partajul averii acestuia.

18 sept. 2023, 08:56
Cum au împărțit copiii și văduva lui Victor Socaciu averea de aproape un milion de euro

Averea lui Victor Socaciu a fost împărțită între soția și copiii artistului. Cele mai disputate au fost drepturile de autor asupra pieselor compuse și cântate de Victor Socaciu. Cum foarte multe dintre piese au fost scrise de regretatul artist în timpul căsniciei sale cu Marina Almășan, albumele fiindu-i dedicate, de altfel, cunoscutei prezentatoare TV, cel mai mare procentaj, de aproximativ 80 la sută, i-a revenit fiului lui Socaciu, Victoraș, apoi văduvei acestuia, Brândușa Simion și celorlalte două fiice, Iulia și Alessia Ana-Maria, scrie Cancan.

Citește și: Marina Almășan, confesiuni cutremurătoare despre relația cu Victor Socaciu: „Peste această trădare n-am putut trece”

Cei trei copii ai regretatului artist au fost de acord ca văduva acestuia, Brândușa Socaciu, să-i despăgubească pe fiecare, cu câte 30.000 de euro. Banii urmează a fi virați în următorii trei ani. La această sumă se vor adăuga și alte procente după vânzarea casei de pe litoral și a pădurilor și terenurilor deținute de acesta. Brândușa a rămas cu casa din Cornu, în care a locuit cu artistul, ridicată însă de acesta în timpul căsniciei sale cu Marina Almășan.

Citește și: Marina Almășan, declarații emoționante despre relația cu Victor Socaciu! “Întotdeauna regretăm lucruri”

Recent, fiul lui Victor Socaciu a fost de acord să-i cedeze drepturile de autor pentru piesa „Lângă inimă îmi stai” lui Paul Surugiu, alias Fuego.

„Mărturisesc, în secunda doi după ce  Paul – ardeleanul meu drag – m-a întrebat dacă am ceva împotrivă să preia piesa lui Victor, Lângă inimă îmi stai, am avut o strângere de inimă. Mi s-a părut puțin straniu ca un cântec de dragoste ce mi-a fost scris și de ale cărui prime clipe de viață mă leagă atâtea amintiri, să fie cântat de o altă voce, care, cu siguranță, se va gândi la o altă femeie, atunci când va rosti refrenul. După aceea, judecând la rece, mi-am zis: La urma urmei, cântece de aceea au fost compuse. Ca să circule, să bucure cât mai mulți oameni! Iar Paul chiar este vocea și artistul în măsură să însuflețească o melodie atât de superbă. I-am cerut și părerea lui Victor, deținătorul drepturilor legale asupra melodiei respective”, a declarat Marina Almășan pentru CANCAN.RO.