Cum au tras iranienii de decolteul „Primei Doamne” a Statelor Unite, Michelle Obama

Rochia pe care Michelle Obama, soţia preşedintelui american Barack Obama, a purtat-o la ceremonia de acordare a Premiilor Oscar apare în două variante. Depinde din care ţară o priveşti.

27 feb. 2013, 15:26
Cum au tras iranienii de decolteul „Primei Doamne” a Statelor Unite, Michelle Obama

Michelle Obama apare îmbrăcată cu una şi aceeaşi rochie în două variante diferite, în acelaşi timp, la unul şi acelaşi eveniment, într-una şi aceeaşi seară festivă când s-au decernat Premiile Oscar.

Astfel, în timp ce în presa americană o înfăţişează pe Michelle Obama îmbrăcată cu o rochie argintie, cu decolteu larg şi fără mâneci, în presa iraniană, „Prima Doamnă” a Statelor Unite apare în aceeaşi rochie căreia „îi crescuseră” mâneci şi un guler înalt.

În această ultimă ipostază a prezentat agenţia de presă iraniană Fars participarea-surpriză a soţiei preşedintelui american la ceremonia de acordare a premiilor Oscar, de săptămâna trecută, scrie 24minutes.fr, publicaţia franceză comentând că rochia „Primei Doamne” a SUA „a lezat pudoarea regimului mollahilor” iranieni.

Michelle şi-a făcut apariţia duminică seara la Premiile Oscar pentru a atribui celebra statuetă celei mai bune producţii cinematografice, „Argo”, al cărei subiect este luarea de ostatici, în 1979, în Ambasada Statelor Unite de la Teheran, film pe care autorităţuile iraniene l-au considerat a fi „antiiranian”, făcut de „sionişti”, potrivit Europe1.

Retuşarea fotografiilor oficiale nu este însă o practică nouă în Iran. La fel s-a întâplat în 2011, cu şefa diplomaţiei europene, baroana Catherine Ashton,al cărei decolteu lejer a fost „acoperit” de presa iraniană.