Cum au vrut cei mai de temut interlopi să scape de pușcărie. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor

Emi Pian și Costel Corduneanu, doi interlopi celebri, au vrut să scape de pușcărie luând numele soțiilor, dar planul lor nu i-a putut păcăli pentru multă vreme pe polițiști.

26 apr. 2023, 13:16
Cum au vrut cei mai de temut interlopi să scape de pușcărie. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor
Celebrii interlopi care au luat numele soțiilor

De-a lungul timpului, interlopi celebri au încercat să scape de pușcărie, lucru care le-a și reușit pentru o scurtă perioadă de timp. Au luat numele nevestelor înainte de a fi condamnați și căutați de autorități, dar într-un final au fost găsiți.

Interlopii care au vrut să scape de pușcărie și-au schimbat numele sau le-au împrumutat pe ale soțiilor, așa cum au procedat și Costel Corduneanu și Emi Pian. Într-un final, aceștia au fost prinși și băgați după gratii.

Potrivit polițiștilor, cei care nu folosesc acte false cu un alt nume se dau singuri de gol. Indractorii își pot schimba legal numele, mai ales atunci când sunt conștienți că vor fi trimiși după gratii, și o fac chiar înainte ca asta să se întâmple. Însă, codul numeri personal (CNP) nu poate fi schimbat.

Citește și: Cei mai periculoși interlopi din România, eliberați din închisoare. Bairam și paranghelie de zile mari la poarta penitenciarului

Această metodă este doar o soluție de scurtă durată pentru interlopi, fiind  doar o chestiune de timp până sunt prinși, potrivit newsweek.ro.

Cu scopul de a se face nevăzuți, unii interlopi au șuat numele soțiilor. Astfel, Costel Codreanu, șeful celei mai periculoase grupări de interloăi din zona Moldovei, a ajuns să fie Constantin Bogdan.

Emi Pian, liderul grupării Duduianu, ucis în vara anului 2020 în urma unei partide de barbut jucată până în zori într-o casă din cartierul Giulești, a luat și el numele soției, numindu-se Florin Mototolea. Înainte de asta, numele lui era Florin Duduianu.

Ceo doi nu sunt singurii interlopi care au recurs la această soluție. Petrișor Duduianu, cunoscut drept Cristofor, unchiul lui Emi Pian, și-a schimbat numele în Nicolae. El și fratele lui, Ion Duduianu, au murit în 2018.

Citește și: Cum îți schimbi legal numele de familie sau prenumele. Acte necesare și pașii pe care trebuie să-i parcurgi

Doi dintre frații lui Costel Corduneanu i-au urmat exemplul, iar Gheroghe Corduneanu se numește acum Gheorghe Rusu și Marian Corduneanu și-a schimbat numele în Marian Simion.

Nu doar interlopii au crezut că vor scăpa de lege. Dinel Stanciu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova și-a schimbat numele în Daniel Nuțu. Florian Bușcă, fost acționar la Dinamo, U Cluj sau Petrolul, și-a schimbat numele în Walter. Gregorian Bivolaru, liderul MISA, și-a schimbat numele în Magnus Aurolsson.