Cum comentează Iliescu demisia lui Ioan Rus de la Interne

Ioan Rus a demisionat luni din funcţia de Ministru al Internelor. Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a comentat pentru gandul.info decizia lui Rus.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 12:22
Cum comentează Iliescu demisia lui Ioan Rus de la Interne

Întrebat ce crede că l-a determinat pe ministrul de Interne, Ioan Rus, să demisioneze de la conducerea ministerului, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: „Eu cu Rus n-am vorbit nici măcar o dată de când a fost numit ministru. Uşor nu i-a fost nici lui, mai ales în această incertitudine de natură statistică. Dar eu nu-l judec pe Rus. Pe mine m-a mirat când Ponta l-a pus ministru. Şi i-am spus-o şi lui. Atunci ce să mai vorbim?!„, a declarat Iliescu pentru gandul.info.

De altfel, Ion Iliescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de nominalizarea lui Ioan Rus la conducerea Ministerului de Interne. În mai, preşedintele de onoare al PSD a avut un schimb de păreri cu Victor Ponta, pe tema componenţei Guvernului. Ion Iliescu şi-a exprimat atunci nemulţumirea faţă de numirea vechiului său „inamic”, Ioan Rus, la comanda Ministerului de Interne, scria gandul.info.

În 2005, Iliescu a căzut victimă unui joc de culise, „instrumentat” de grupul de la Cluj în favoarea lui Mircea Geoană. În fruntea disidenţei s-a aflat atunci chiar Rus.

După demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat cinci schimbări în cabinetul pe care îl conduce. Judecătorul Mona Pivniceru a fost propusă la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean care va prelua portofoliul Externelor de la Andrei Marga. La conducerea Ministerului de Interne a fost propus Mircea Duşa, ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe, iar funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul va fi deţinută de Dan Şova.