Cum cureți mașina de spălat rapid. Îngredientele simple de care ai nevoie

Mașina de spălat ne este foarte utilă, însă de multe ori nu știm să avem grijă de ea. Îți explicăm cum o poți păstra curată

23 oct. 2022, 15:30
Cum cureți mașina de spălat rapid. Îngredientele simple de care ai nevoie

Mașina de spălat ne este foarte utilă, însă de multe ori nu știm să avem grijă de ea. Sunt multe metode de a curăța mașina de spălat, asftfel încât să o avem cât mai mult timp curată. Una dintre metode ne este tuturor la îndemână și foarte accesibilă.

Ce folosim pentru a curăța mașina de spălat rapid și simplu

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a curăța mașina de spălat este la îndemâna tuturor. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să îți ușurezi munca.

Pentru început trebuie să ai la îndemână un bol cu bicarbonat de sodiu. Torni bicarbonatul de sodiu în locul în care în mod normal pui dero. Peste bicarbonatul de sodiu pune puțin oțet, iar apoi dă drumul la mașină la programul cel mai lung pe care îl are. Foarte important este să ne asigurăm că în mașina de spălat nu se află haine sau alte obiecte.

Citește și: Carmen de la Sălciua sare la gâtul mamei Geta: ”Câinii îi latră doar pe cei pe care nu îi cunosc sau pe cei de care se tem”

De asemenea este recomnadat să folosim două tipuri de oțet: cel alb care nu se folosește în alimentație și cel alimentar pe care orice gospodină îl are în bucătărie.

După ce mașina de spălat și a terminat programul cu recomandările de mai sus, este indicat să folosim buretele pentru a îndepărta rezidurile la care oțetul cu bicarbonatiul de sodiu nu au ajuns.

Este bine de reținut că pentru a menține bunafuncționare a mașinii de spălat este recomandat să nu folosești mult detergent,  să folosi acelasi ciclu de spalare pentru categorii diferite de haine si nu uita sa cureti si sertarele pentru detergent si balsam.

Citește și: Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient și cum scapi de mirosurile neplăcute. Trucuri simple pe care ar trebui să le știe oricine