Cum dau românii ţeapă cu moneda de 50 de bani la spălătoriile de haine din America! VIDEO

Dacă este vreun lucru de care românii nu duc lipsă, acesta cu siguranţă este ingeniozitatea. Unii români aflaţi în America au găsit o metodă ingenioasă prin care să plătească mai puţin la spălătorie.

05 aug. 2022, 12:51
Cum dau românii ţeapă cu moneda de 50 de bani la spălătoriile de haine din America! VIDEO

Ţeapă dată de români în America. Concret, tariful perceput de spălătorie este 25 de cenţi. Dar cum moneda de 25 de cenţi este asemănătoare celei de 50 de bani, românii au găsit de cuviinţă să-şi spele rufele cu doar 50 de bani în loc de 1,23 lei (echivalentul a 25 de cenţi). Nu le-a trebuit mult americanilor de la spălătorie să-şi dea seama de ţeapa românească, astfel că, la intrarea în unitate, au pus un afiş în care cei care ar avea de gând să pună în practică înşelătoria sunt ameninţaţi cu Poliţia.

De asemenea, ţeparii sunt avertizaţi că spălătoria este supravegheată video 24/7

@catalincrisan E doar o gluma, nu am bagat :))) #workandtravel #america #wildwoodnewjersey #romania #usa ♬ sunet original – Catalin Crisan

Citeste si Vacanţă cu peripeţii în Grecia.Ţeapa luată de un grup de turişti români: „La 12 noaptea căutam cazare pentru 9 persoane”

De ce îşi spală americanii rufele la spălătorii şi nu acasă

Splăatul rufelor nu mai este o corvoadă în secolul maşinii de spălat. Totuşi, mulţi americani aleg să-şi spele rufele la spălătorii.

Acest element cultural a luat naștere la mijlocul sec. XIX, când existau oameni speciali care spălau hainele pentru bani și cereau pentru asta sume destul de mari. În anii ’20-’30, în timpul Marei Crize, au început să apară primele spălătorii, fiind bazate pe principiul de auto-deservire. Acest serviciu era mai ieftin decât spălarea manuală, iar majoritatea americanilor nu-și puteau permite o mașină de spălat proprie, de aceea o astfel de afacere a devenit foarte populară.

Apoi criza a trecut, mașinile de spălat s-au ieftinit și majoritatea americanilor și-au procurat propria mașină. Dar obiceiul de a merge la spălătorie a rezistat și există până în ziua de azi. Acest lucru se întâmplă, în principal, din trei motive, potrivit fasingur.info

  1. Cauza economică: Serviciile spălătoriilor în SUA sunt foarte ieftine și practic pot fi achitate în monede. Americanilor le place să facă economii pe orice.
  2. Probleme cu chiria locuințelor: Mulți proprietari de locuințe le interzic chiriașilor să instaleze mașină de spălat în încercarea de a-şi proteja locuința de riscurile care însoțesc, de obicei funcționarea unei mașini de spălat.
  3. Lenea: De ce să depui atâta efort acasă și să-ți usuci rufele la vedere, dacă la spălătorie ele vor fi spălate, uscate și călcate fără nici un efort din partea ta? În plus cât aștepți să se spele hainele poți servi o cafea, te poți conecta la internet și poți profita de alte servicii oferite de spălătorii.

Citeste si Un copil de 7 ani, găsit mort în maşina de spălat. Părinţii îl dăduseră dispărut