Cum dezgheţi carnea în câteva minute. Trucuri fabuloase pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

De regulă, atunci când gospodinele au de gând să gătească cu alimente aflate în congelator, au grijă să scoată din timp aceste alimente astfel încât să se dezgheţe până în momentul gătirii. Dar cu siguranţă multora dintre noi li s-a întâmplat pur şi simplu să uite să scoată carnea sau legumele din congelator şi să se vadă nevoiţi să grăbească

16 nov. 2022, 17:43
Cum dezgheţi carnea în câteva minute. Trucuri fabuloase pe care orice gospodină ar trebui să le cunoască

Cum dezgheţi carnea în câteva minute. Carnea congelată poate fi dezgheţată rapid dacă aplici acest truc extrem de util. Nu ai nevoie de cuptor, iar carnea este gata de preparare în 5, maximum 10 minute de când ai scos-o din congelator.

Cum dezgheţi carnea în câteva minute. Trucuri fabuloase şi super-eficiente care fac mai uşoară viaţa gospodinelor

Ai nevoie de o oală și o pungă ermetică. Pune carnea congelată într-o pungă ermetică, iar în chiuvetă un vas gol cu gura în jos. Pe fundul oalei pune carnea introdusă în pungă, iar peste carne pune și a doua oală umplută cu apă fierbinte. Presiunea exercitată de al doilea recipient în combinație cu căldura produsă de apă va aduce carnea într-o stare perfectă pentru a fi gătită. Vei observa că în cel mult 10 minute bucata de carne se va dezgheța.

O altă metodă presupune încălzirea unei cantităţi de apă într-o cratiţă până când apar câteva bule pe fundul recipientului. Carnea se pune într-o pungă sigilată şi se bagă în apa pentru 10-15 minute. Durata variază în funcţie de tipul de carne pe care vrei să o dezgheţi, carnea de pasăre având un timp mai scurt în care trebuie lăsat.

Citeste si De ce să pui frunze de dafin în frigider. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Metode de decongelare care durează mai mult

  1. Decongelarea la microunde

Această metodă de dezghețare a cărnii este foarte rapidă, fiind potrivită pentru persoanele care nu au răbdare sau care se grăbesc. Totuși, metodă poate fi dificil de gestionat, pentru că, dacă nu alegi temperatura și programul potrivite, este posibil să obții o bucată de carne deja gătită la exterior, dar cu interiorul încă înghețat.

Scoate carnea din ambalaj și pune-o pe o farfurie. În timpul decongelarii, poți deschide ușa cuptorului cu microunde din când în când, pentru a te asigura că porția de carne nu s-a transformat deja în friptură. De asemenea, dacă este necesar, o poți întoarce de pe o parte pe altă. În cazul în care carnea este tocată, din când în când amestecă în ea cu o furculiță. Odată ce carnea s-a dezghețat, prepar-o imediat, pentru a nu permite bacteriilor să se dezvolte. Carnea poate fi congelată ulterior doar după ce a fost gătită la temperatura înalta.

2. Decongelarea în apă

Metoda aceasta poate fi dificil de gestionat, pentru că, dacă nu alegi temperatura și programul potrivite, este posibil să obții o bucată de carne deja gătită la exterior, dar cu interiorul încă înghețat. Scoate carnea din ambalaj și pune-o pe o farfurie.

În timpul decongelarii, poți deschide ușa cuptorului cu microunde din când în când, pentru a te asigura că porția de carne nu s-a transformat deja în friptură. De asemenea, dacă este necesar, o poți întoarce de pe o parte pe altă. În cazul în care carnea este tocată, din când în când amestecă în ea cu o furculiță. Odată ce carnea s-a dezghețat, prepar-o imediat, pentru a nu permite bacteriilor să se dezvolte. Carnea poate fi congelată ulterior doar după ce a fost gătită la temperatura înalta.

Citeste si Cum să faci cea mai bună varză murată. Trucul care o va ajuta să reziste până la primăvară