Cum erau instruiţi liberalii să-şi atace adversarii:Iliescu-omul trecutului, Petre Roman-incompetent

Alegerile au fost întodeauna un moment marcat de atacuri şi duritate pe scena politică românească. După cum lesne putem observa, lucrurile nu s-au schimbat prea mult de-a lungul timpului, iar mărturie stau file din presa trecutului care arată că şi acum 12 ani partidele aveau aceleaşi strategii de a-şi ataca adversarii.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 08:20
Cum erau instruiţi liberalii să-şi atace adversarii:Iliescu-omul trecutului, Petre Roman-incompetent

Ba mai mult, un articol din 21 octombrie 2000, din ziarul Curentul, publicat cu o lună înainte de alegerile generale, arăta cum Departamentul Electoral al PNL îşi învăţa membrii din filiale cum să atace celelalte partide.

Ziarul Curentul a publicat la acea vreme câteva pasaje ale acestui ghid:

Din învăţăturile liberale către teritoriu

PD este un partid fără viitor

PD este un partid care şi-a jucat ultima carte, lăsându-l în ultimul moment pe Băsescu. Au tras ultimul cartuş. Toate partidele cunosc acum comportamentul oportunist al PD şi se feresc de el. Orice partid care formează Guvernul ştie că asocierea cu PD îi va aduce numai necazuri. Ei se lansează în această campanie cu mesajele cele mai populiste, stridente şi caraghioase.

CLICK AICI pentru a citi cum erau instruiţi liberalii să vorbească despre PDSR, PD sau PNŢCD

Cu o zi înainte, Cotidianul publica fragmente din acelaşi Ghid, numai că le publica pe cele care făceau referire la personalităţi politice:

În „îndreptar” se susţine că „Ion Iliescu vrea să se priceapă la toate, la fel ca Ceauşescu, dar nu se pricepe la economie. Aspectul său sfătos, de bunic grijuliu nu ajută cu nimic”. Caracterizându-l pe fostul şef al statului drept un om complexat, cu o conjunctură dubioasă, iritabil şi nervos, PNL consideră că Iliescu este „omul trecutului”.

CLICK AICI pentru a citi cine era „incompetent”, cine era „nesigur dar executa” şi cine era „bădăran”