Cum ești spionat de telefon, laptop și televizor. Dispozitivele te pot înregistra fără voia ta

Poți fi spionat de telefon, laptop sau chiar de televizorul smart. Fii atent atunci când oferi permisiunea de utilizare a camerei.

25 apr. 2023, 13:24
Cum ești spionat de telefon, laptop și televizor. Dispozitivele te pot înregistra fără voia ta
Cum ești spionat de propriile dispozitive

Dacă te-ai simțit vreodată spionat de propriile dispozitive, trebuie să știi că acestea te pot înregistra video sau audio, chiar și când nu sunt activate. Iată în ce condiții ne înregistrează fără voia noastră, potrivit antena3.ro.

Toate dispozitivele înregistrează, iar în cazul telefoanelor și laptopurilor trebuie să fim atenți la permisiunile pe care le dăm aplicațiilor pe care le folosim. Trebuie să fim precauți și la ce aplicații ne cer permisiunea, deoarece un joc nu ar avea de ce să ceară accesul camerei.

Este indicat să folosim aplicații de tip antivirus actualizate, pentur că acestea scanează constant toate permisiunile, toate accesurile aplicațiilor și, astfel, putem fi mai feriți de riscurile de securitate.

Cum ești spionat de propriile dispozitive

Citește și: Semnele care îţi arată că telefonul tău este urmărit sau ascultat. Tasta care îţi spune adevărul„Clasicul plasture pus peste camera poate fi utilizat și el. De asemenea, putem achiziționa dispozitive care ne permit oprirea sau tăierea alimentării camerei web, menținerea la zi a sistemului de operare și e bine să evitați softuri piratate pentru că reprezină un risc în plus atunci când folosiți camera web. Citește și: Motivul pentru care telefonul tău se încarcă greu. Iată soluția pentru o încărcare eficientăEste important ca atunci când nu mai folosim o palicație care necesită accesul la cameră și microfon să oprim conectarea cu ascestea”, 

a declarat Laurențiu Matache.

Atunci când instalăm aplicații pe telefon, avem tendința de a accepta toate permisiunile, astfel ne pot fi accesate sunetul, camera, galeria foto sau chiar agenda telefonică.