Cum faci îngheţata de pepene. Explozie de arome și „răcoare” şi puţine calorii

Îngheţata este pretutindeni desertul vedetă al sezonului estival, fiind la mare căutare mai ales când canicula devine insuportabilă. Este răcoritoare, apetisantă şi delicioasă, dar are un mare defect ştiut de toată lumea: îngraşă.

28 iul. 2023, 18:38
Cum faci îngheţata de pepene. Explozie de arome și „răcoare” şi puţine calorii

Îngheţata de pepene este vedeta verii. Aromată și răcoritoare, te va duce cu gândul la vacanță instant. Îngheţatele din comerţ sunt, în primul rând bombe calorice, majoritatea depăşind 200 de calorii per 100 g, adică aproape jumătate din valoarea calorică a unui prânz sănătos format din peşte şi salată de legume cu dressing de ulei de măsline. Iar numărul de calorii este, poate greu de crezut, ultima problemă a unei îngheţate.

 

Ingrediente îngheţata de pepene

– 500 g pepene galben curățat și fără sâmburi

– 1 cană de smântână sau iaurt grecesc

– 1/2 cană de lapte

– 1/2 cană de zahăr (sau mai mult, în funcție de gust)

– sucul de la jumătate de lămâie (opțional, pentru a da un pic de aciditate)

– esență de vanilie (opțional)

Cum se prepară

Taie pepenele galben în cuburi mici și îndepărtează sâmburii. Pune cuburile de pepene într-un blender și mixează până obții o pastă fină.

Într-un bol separat, amestecă smântâna sau iaurtul grecesc cu laptele. Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulce dorești să fie înghețata. Adaugă pasta de pepene, sucul de lămâie și esența de vanilie (dacă folosești) în amestecul de smântână și lapte. Amestecă bine toate ingredientele pentru a le combina uniform. Acoperă bolul și pune-l în frigider timp de cel puțin o oră sau până când compoziția este bine răcită.

Dacă ai o mașină de înghețată, urmează instrucțiunile producătorului pentru a o prepara. Dacă nu ai mașină de înghețată, toarnă compoziția într-un recipient cu capac și pune-l în congelator. La fiecare 30 de minute, amestecă înghețata cu o lingură pentru a evita formarea de cristale de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă. Repetă acest proces de câteva ori până când înghețata este complet închegată.

 

Reţetă de îngheţată Magnum de casă, cu proteine, un deliciu pe caniculă

Reţetă de îngheţată. Conform site-ului Dietsynk.com, care oferă servicii de coaching nutrițional, printre altele, delicioasa rețetă ce urmează se rezumă la porții de 288 de calorii ( o înghețată). Fiecare înghețată conține 16g  de proteine, 25,2g  de carbohidrați și numai 14,1g  de grăsimi. Cu ingredientele ce urmează puteți realiza 4 înghețate a 288 de calorii fiecare sau puteți împărți în recipiente mai mici, astfel că și aportul caloric per porție de desert se va reduce considerabil.

Ingrediente pentru îngheţata Magnum de casă

– 150g banane

– 60g unt de arahide

– 50g pudră proteică

– 200ml lapte de migdale neîndulcit

– îndulcitor fără calorii (opțional)

– 80g de ciocolată neagră

– 20 g de alune

Mod de preparare îngheţata

Dacă nu aveți pulbere proteică puteți să o înlocuiți cu mai multe banane și folosiți mai puțin lapte de migdale. Înghețata Magnum de casă se prepară foarte simplu. Într-un bol, mărunțiți bananele cu ajutorul unei furculițe și combinați-le cu untul de arahide, pulberea de proteine și laptele. Pentru a fi mai ușor, recomandarea e să folosiți banane coapte bine, eventual unele cărora deja începe să li se înnegrească coaja. Amestecați bine până când obțineți o textură cremoasă.

Salată de vară cu piersici, avocado la grătar şi brânză proaspătă de capră
Turnați amestecul în forme de înghețată și congelați timp de cel puțin 4 ore. Dacă nu aveți forme de înghețată, fiți creativi. Tot ce trebuie să rețineți este că amestecul trebuie să ajungă la congelator, și mai apoi înghețatele trebuie extrase cu ușurință. De asemenea, nu uitați să înfigeți în fiecare porție o paletină din lemn, pentru a putea manevra simplu viitorul desert delicios și proteic.

Reţetă de prăjitură cu pepene galben. Desert simplu şi răcoros pentru un weekend canicular. Există şi varianta fără coacere
După ce înghețatele s-au congelat ( eventual lăsate în congelator de pe o zi pe alta, topiți ciocolata, adăugați câteva alune și înmuiați fiecare înghețată în ciocolată. Puneți din nou la congelator timp de 5 minute și savurați!

Reţetă de îngheţată. Desertul preferat de vară, chiar și din ciocolată… Vă puteți imagina ceva mai dulce în zilele caniculare?

Necesar constând din:
– 5 albusuri
– 10 linguri de zahar
– 5 galbenusuri de ou
– 5 dl smantana dulce
– 1 zahar vanilat
– 300 ml lapte
– 200 g ciocolata neagra
– 100 g alune de padure

Reţetă de îngheţată Mod de preparare:
Intr-o oala se pune laptele pe foc si se incinge bine. Bateți gălbenușurile într-un castron, apoi adăugați zahărul. Adăugați gălbenușurile în laptele fierbinte și lăsați amestecul să se îngroașe așa cum ați face când pregătiți o budincă, amestecând continuu. Apoi scoateți tigaia de pe foc.

Bate albusurile separat, apoi adauga-le in amestecul racit de lapte si galbenusuri. Batem apoi smantana dulce si adaugam ciocolata topita. Combinați cele două amestecuri (ouă și lapte cu crema dulce de ciocolată).

Amesteca totul bine si toarna amestecul intr-un vas pe care il vei pune la congelator, iar deasupra presara alune tocate. Lăsați înghețata la congelator pentru cel puțin trei ore.

La servire poti adauga si topping de ciocolata sau caramel, ciocolata topita etc., fii creativi…