Cum faci salata de boeuf PERFECTĂ de Sărbători FOTO

REŢETE DE SĂRBĂTORI. De pe masa de sărbători a românilor nu poate să lipsească salata de boeuf, numită aşa chiar dacă este făcută clasic, cu carne de vită aşa cum spune şi denumirea, chiar dacă aceasta este înlocuită cu pui sau chiar cu porc.

RomaniaTV.net
23 dec. 2016, 09:01
Cum faci salata de boeuf PERFECTĂ de Sărbători FOTO

REŢETE DE SĂRBĂTORI. Vrei să-ţi iasă perfect salata de boeuf pentru Crăciunul ăsta sau pentru Revelion 2017? Urmează paşii ăştia şi succesul va fi asigurat.

Carnea e spală, se taie bucăţi mari şi se pune la fiert în doi litri de apă rece cu puţină sare. Cât se lasă la fiert, oala trebuie să fie parţial acoperită, iar periodic poţi să verifici consistenţa, pentru a vedea dacă s-a fiert. Atenţie să iei spuma de la suprafaţă din când în când! Când e fiartă, se taie mărunt şi se pune în bolul în care va fi amestecată cu legumele.

Contrar obişnuinţei tuturor gospodinelor, legumele pentru salata boeuf e bine să fie fierte separat de carne, pentru a-şi păstra aroma şi gustul. Unele gospodine chiar fierb pe rând morcovii, rădăcinile de pătrunjel, ţelina şi cartofii, dar dacă nu ai suficient timp poţi să le fierbi „la grămadă”. Atenţie să nu le fierbi foarte mult pentru a le putea tăia apoi cu uşurinţă cubuleţe, fără să se sfărâme.

Castraveciorii muraţi şi, în funcţie de preferinţe, gogoşarii, se toacă şi ei cubuleţe şi se lasă la scurs într-o sită înainte de a fi amestecaţi cu restul legumelor.

La fel şi mazărea şi porumbul prefierte, dacă obişnuiţi să folosiţi.

Toate ingredientele se amestecă uşor, cu o lingură din lemn, pentru a nu le zdrobi şi a obţine un fel de piure colorat. Adăugaţi sare şi piper după gust şi maioneza pentru omogenizare.

Amestecul se aşează în vase şi se nivelează compoziţia cu o spatulă. Deasupra se adaugă maioneza păstrată pentru decor şi se nivelează cu o spatulă. Se decorează după preferinţe şi se păstrează la frigider până înainte de servire.