Cum funcţionează metoda loverboy, folosită de traficanţi pentru a convinge tinerele să se prostitueze

Nu mai puţin de 69 de persoane din vestul țării au devenit, anul trecut, victime ale traficului de ființe umane, potrivit unei statistici furnizate de Centrul Regional Timișoara şi citată de pressalert.ro.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 09:40
Cum funcţionează metoda loverboy, folosită de traficanţi pentru a convinge tinerele să se prostitueze

Dintre acestea, 34 sunt femei, iar 60 % din victime provin din familii din mediul rural, sărace și dezorganizate.

O parte din fetele care ajung pe mâna traficanților și apoi se prostituează fac acest lucru de bună voie. Și asta pentru că și traficanții și-au dat seama că există riscuri prea mari dacă ar apela la răpirea lor și la abuzuri fizice.

Astfel, de câțiva ani, se folosește metoda “loverboy” de inducere a tinerelor în eroare, victimele devenind dependente emoțional și afectiv de traficanți. Cum funcţionează această metodă: un traficant reușește să seducă o fată, o face să se îndrăgostească de el, o convinge că își dorește să-și întemeieze o familie cu ea, iar apoi îi propune să se prostitueze pentru a avea un venit decent.

Astfel, traficanții de ființe umane obțin venituri uriașe pe care, de cele mai multe ori, le investesc în terenuri, case, apartamente, mașini de lux, bijuterii de aur, haine de lux, aparatură electronică și abordează un trai extravagant.