Cum funcţionează cea mai nouă generaţie de airbag-uri pentru motociclişti VIDEO

Toată lumea ştie că e mult mai periculos să mergi cu motocicleta decât cu maşina, iar cel mai important argument e că nu ai o cabină din metal care să atenueze forţele unui impact. Ei bine, chiar şi aşa, există oameni deştepţi în lumea asta care lucrează la siguranţa motocicliştilor. Un exemplu concret e cea mai nouă generaţie a airbag-urilor care se poartă la propriu de motociclişti.

RomaniaTV.net
17 nov. 2014, 09:25

Motocicliştii sunt suficient de norocoşi că pot să se simtă liberi la drum întins, dar în acelaşi timp sunt suficient de ghinionişti că nu au o structură de protecţie în jurul lor, aşa cum se întâmplă în cazul şoferilor de maşini, scrie promotor.ro. Altfel spus, un motociclist o să se rănească mult mai rău decât un şofer fiindcă el însuşi e propria lui structură de protecţie.

Citeşte şi Mesajul AMUZANT scris un bărbat din IAŞI pe DACIA sa: Nu am airbag-uri, dar… FOTO

Partea bună în toată această poveste e că există oameni care se gândesc cum să îmbunătăţească siguranţa celor pe două roţi, iar rezultatele se văd deja. Mai exact, compania Alpinestars a prezentat o nouă generaţie a airbag-ului purtat pe corp, care se declanşează automat când detectează un accident, sporind, astfel, şansele de supravieţuire.

Citeşte şi BMW recheamă la service 1,6 milioane autoturisme din cauza unor probleme la airbag

Potrivit firmei, senzorii încorporaţi au nevoie de 30-60 de milisecunde pentru a detecta un accident şi de aproximativ 25 de milisecunde pentru a umfla la capacitate maximă pernele de aer.