Cum fură taximetriştii. Vezi cele mai frecvente metode prin care sunt înşelaţi clienţii VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 14:44 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 16:45 // Sursa: RTV.net

Fără autorizaţie şi cu "maimuţe" montate pe maşini, taximetriştii fură clienţii bucureşteni zi de zi. Cei mai tupeişti fură şi statul. Aceştia îşi pun autocolante pe maşină şi se dau taximetrişti, evident fără drept.

Potrivit România TV, în câteva secunde falşii-taximetrişti pot lipi câteva autocolante pe maşină şi astfel păcălesc statul, pentru că nu plătesc impozit. Şi clienţii sunt, însă, înşelaţi, deoarece nu se urcă în taxiuri adevărate. Cei care îşi transformă maşinile scapă fără închisoare.

"Măsura în aceste cazuri este pe lângă sancţiunea contravenţională care este în valoare de maxim 5.000 de lei şi suspendarea dreptului de folosire a maşinii pentru 6 luni", a declarat Călin Lupşa, comisar şef Brigada Rutieră Bucureşti.

Taximetriştii, inventivi de fel, au mai găsit şi alte metode să fure statul, şi anume cu aprinzătoarele de bucătărie sau cu brichetele. Atunci când acestea sunt puse în apropierea aparatului de taxat, se şterge din memorie ultima înregistrare de pe afişaj, astfel că atunci când se tipăreşte ultima cursă apare doar suma încasată pentru plecare. Cursa adevărată apare totuşi în memoria fiscală, care are însă un regim special, însă poliţiştii nu pot s-o verifice la controalele pe care le fac.

"Acest aparat era folosit în dreptul aparatului de taxare. Astfel resetau aparatul şi suma era de pornire", a precizat Andrei Codău, purtător de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti.

Nici clienţii nu scapă de "maimuţele" şoferilor de taxi, un dispozitiv care transmite comenzi aparatului de taxat şi astfel se majorează preţul cursei. Clientul trebuie să fie atent la aparatul de taxat pentru a observa dacă preţul sare în mod nejusticat.

"Vorbim de această aparatură care creşte artificial preţul călătoriei. E folosită noaptea când clienţii ies din club obosiţi sau sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu îşi dau seama că tariful creşte", a adăugat Andrei Codău.

Aşa ajung unii clienţi să plătească pentru 10 kilometri chiar şi 50 de lei. De cealaltă parte, taximetriştii se apără şi spun că meseria lor nu e deloc bănoasă.

"Pe tariful de 1,39 nu se poate face taximetrie. Eşti un cerşetor. Să munceşti 14 ore şi să rămâi cu 50 de lei sau 1 milion la 14 ore de muncă", spune un taximetrist.

În doar trei ore, poliţiştii au dat amenzi de 15.000 de lei.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cum fura taximetristii taximetrie taximetrişti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 22:30
Răspunde | Votează email 2 email
Andrei
Mare dreptate iti dau la ce ai spus...ei fac 2000-2200 d lei p luna si ii doare la cuc,multi dintre ei nici macar nu sunt proprietari(adica reparatiile masinii nu le platesc ei)...si in plus fata d asta,mai gasesti si cate unu care e atat d scarbos sau jegos ca iti vine sa il opresti dupa cateva sute de metrii!!
03 nov 18:30
Răspunde | Votează email 0 email
taxim.
Stiati ca in buc. Sunt peste 10.000 de taxiuri cu tot cu alea de ilfov si doar 360 de locuri de parcare taxi...sunt "uni baieti destepti" care fac bani frumosi de pe urma taximetristilor.. in bucuresti sunt doar dispecerate de taxi care fac bani frumosi dor din colaborarea obligatorie cu aceste dispecerate....firmele mari de taxi siau vandut sau inchiriat licentele.
03 nov 18:21
Răspunde | Votează email 0 email
taxim.
Dar oare care este cauza? Asta este efectul. Oare acest tarif de 1.4ron/km este cel real care sa acopere toate cheltuielile? Oare cine are interes sa nu se respecte tariful din fisa de fundamentare? Stiati ca cea mai simpla amenda pe care ti-o poate da politia este de 1000 ron pentru lipsa stamplilei pmb pe lista de tarife din masina. Stampila care pmb nu o pune la tariful de 1.39-1.4ronkm.
03 nov 16:57
Răspunde | Votează email 4 email
Caeriu Alexandru
cica muncesc 14 ore si nu e bine 50-100 lei. PAI DUCETIV-VA DRACU DE HOTI, PAI VOI STATI SI CONDUCETI PE SCAUN VA DOAREN COT AVETI SI SALARIU LUATI SI SPAGA 100 DE LEI SI TOT NU E BN? PAI EU MUNCESC 12 ORE PE ZII SI AM SALARIU DE 900 LEI SI SPAGA DIN P... FOAMEA IN GATU VOSTRU.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H