Cum îi influențează platforma Tik Tok pe utilizatori. O provocare de pe rețeaua de socializare le-a adus dosar penal unor tinere. „Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți”

Două tinere din Piatra-Neamț s-au ales cu dosar penal după ce au făcut o nouă provocare virală pe Tik Tok.

07 oct. 2022, 19:48
Cum îi influențează platforma Tik Tok pe utilizatori. O provocare de pe rețeaua de socializare le-a adus dosar penal unor tinere. „Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți”

Tot mai mulți tineri se supun, fără să realizeze consecințele, unor provocări periculoase care au devenit virale pe Tik Tok. O tânără de 19 ani și prietena sa de 16 ani din Piatra-Neamț sunt anchetate penal de polițiști, după ce au furat mai multe produse dintr-un supermarket. Scopul tinerelor era de a se filma năzbâtia și de a pune imaginile pe rețeaua de socializare.

Fetele le-au spus anchetatorilor că au comis fapta în urma unei  provocări primite pe Tik Tok.

Citește și: Imagini revoltătoare! Un vatman, surprins în timp ce stătea pe Tik Tok în trafic. Viețile tututor călătorilor, puse în pericol

„În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști a reieșit că o minoră de 16 ani și o tânără de 19 ani din Budești și Dumbrava Roșie ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice. Acestea au declarat că au sustras respectivele produse ca urmare a unei provocări primite pe o aplicație de socializare. Prejudiciul de aproximativ 2.1000 de lei a fost recuperat în totalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, Ramona Ciofu.

Iată care sunt recomandările autorităților

„Tinerii petrec o mare parte a timpului on-line dar, utilizarea internetului poate duce, în unele cazuri, la experiențe riscante şi dăunătoare. Totodată, gândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat în mediul on-line. Tinerii trebuie să știe că ideile sunt formate de tot ceea ce vedem, auzim și citim. Interpretăm ceea ce vedem prin lentila propriilor experiențe, astfel încât putem avea mesaje diferite față de cele din mediul on-line.

Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți în cadrul unor jocuri sau aplicații on-line, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune în pericol viața, siguranța sau îi pot afecta pe cei din jur. Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viața reală (în offline). Încălcarea legii și activitățile cele îți pun în pericol siguranța nu sunt act de curaj!”, transmite IPJ Neamț.

Citește și: Toți părinții trebuie să știe asta! “Moneda rusească”, jocul periculos care a devenit viral pe Tik Tok! Mare atenție la copiii voștri!