Cum împărţea Vîntu banii de la Petrom Service şi cine îi primea

Cum sufla Vîntu în conturile Petrom Service şi la cine ajungeau banii? Maşinăria pusă la cale de Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca a lăsat fără bani 70.000 de angajaţi ai Petrom Service, în schimb a îmbogăţit pe câţiva. Presa vine cu alte dezvăluiri despre cazul Vîntu.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 08:04
Cum împărţea Vîntu banii de la Petrom Service şi cine îi primea

Ziarele de miercuri scriu că maşinăria lui Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit la iveală în urma percheziţiilor informatice efectuate de procurori.

Concret, anchetatorii au stabilit că Vîntu era direct implicat în activitatea Petrom Service, din moment ce participa în calitate de reprezentant al companiei la întâlnirile cu partenerii străini.

Banii spălaţi au ajuns atât în conturile lui Sorin Ovidiu Vântu şi ale copiilor săi, cât şi la Liviu Luca şi la companiile controlate de aceştia, printre care şi Realitatea Media, prin conturile căreia au trecut 14,2 milioane de euro.

O parte din bani au mers, potrivit presei, şi la unii jurnalişti. Printre numele vehiculate în ziare se numără Mihai Tatulici, Răzvan Dumitrescu, Stelian Tănase sau Mircea Dinescu. Acesta din urmă ar fi primit de la Vîntu 100.000 de euro, dar Dinescu a declarat pentru România Liberă că a fost vorba despre bani luaţi cu titlu de împrumut.

Zece persoane, între care Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, au primit marţi mandate de arestare preventivă pentru delapidare şi spălare de bani. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Ancheta procurorilor nu se termină însă odată cu arestarea lotului Vîntu. Începând de miercuri vor fi audiaţi în calitate de martori toţi cei care au condus firmele aflate în „caracatiţa” lui Vîntu, printre aceştia şi cei din conducerea Realitatea Media SA.