DOCUMENT Cum încearcă Guvernul să atragă medici la ATI. Ludovic Orban: Să îi angajăm pe toţi, ca o forţă de intervenţie

Ordonanţa de urgenţă pentru atragerea de medici în spitale, în context epidemiologic, este dezbătută în şedinţa de Guvern de joi seară. Potrivit OUG, medicii vor avea posibilitatea să ocupe funcții fără să mai dea examen.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 16:27
DOCUMENT Cum încearcă Guvernul să atragă medici la ATI. Ludovic Orban: Să îi angajăm pe toţi, ca o forţă de intervenţie

„Exista un numar important de medici din diferite specialitati care si-au dat acum examenul si au finalizat rezidentiatul si atunci propunerea noastra printr-o ordonanta daca sunteti de acord sa o punem azi pentru prima lectura. Noi am propus acum primii 200, specializarile pe care le tintim sunt ATI, urgenta, pneumologie, infectioase, epidemiologie si radiologie. Daca e cerere, venim cu suplimentarea. Ii angajam la Spitalul Gerota al MAI si de acolo ii distribuim. La finalizarea perioadei care poate sa dureze vreo 6 luni vor avea posibilitatea sa ocupe posturile vacante fara concurs, asta prevede OUG. Asa vom atrage medicii care au terminat”, a declarat, in sedinta de Guvern, seful DSU Raed Arafat.

„Sa ii angajam pe toti, ca o forta de interventie”, a spus premierul Ludovic Orban.

Arafat a precizat că pe această cale ar putea ajunge inca 70 de noi medici pentru ATI. El a indicat că se mai doreste si cresterea capacitatii de ventilatie in UPU (unitati de primiri urgente) pana la preluarea bolnavilor in sectiile ATI”.

Citeşte şi Spitalul Malaxa devine spital COVID