Cum încearcă Monica Macovei să scape de pușcărie. Fostul ministru al Justiției își încearcă norocul cu procurorii, după ce a mințit că a lovit un om

Monica Macovei încercă să scape de pușcărie, după ce a fost pusă, oficial, sub acuzare, în cazul accidentului rutier produs anul trecut în Constanța. Fostul ministru al Justiției vrea să cadă la o înțelegere cu procurorii de caz pentru a i se reduce din pedeapsă.

08 sept. 2023, 22:23
Cum încearcă Monica Macovei să scape de pușcărie. Fostul ministru al Justiției își încearcă norocul cu procurorii, după ce a mințit că a lovit un om
Cum încearcă Monica Macovei să scape de pușcărie. Fostul ministru al Justiției își încearcă norocul cu procurorii, după ce a mințit că a lovit un om

Monica Macovei, fost ministru al Justiției și fost europarlamentar, a fost citată la Parchetul Curții de Apel Constanța pentru a i se aduce oficial la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul penal deschis ca urmare a accidentului în care a lovit cu mașina un motociclist. După ce luni bune a negat că ar fi accidentat un om, Monica Macovei vrea să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției.

Citește și: Expertiza în cazul accidentului produs de Monica Macovei este gata! Ce au descoperit procurorii

Monica Macovei vrea să cadă la învoială cu procurorii pentru a scăpa de închisoare

Fostul ministru a transmis, prin intermediul avocatului său, că dorește semnarea unui acord de recunoaștere a vinovăției, asta după ce i s-a adus a cunoștință calitatea oficială de inculpat în dosarul de vătămare corporală din culpă. Ca urmare a acestui acord pedeapsa și daunele vor fi stabilite la un nivel mai redus, în baza înțelegerii dintre procuror și partea vătămată, totul urmând să fie supus aprobării instanței. Monica Macovei speră, astfel, să scape cu o pedeapsă cu închisoare cu suspendare și plata daunelor către partea vătămată.

Pe data de 8 octombrie 2022 Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul autoturismului personal, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist în vârstă de 56 de ani care circula regulamentar. Acesta a suferit răni extrem de grave și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, iar ulterior transferat la un spital din București. Bărbatul a avut nevoie de nu mai puțin de patru luni de îngrijiri medicale.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a transmis Monica Macovei, după accident, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit Codului penal, acțiunea penală în cazul vătămării corporale din culpă poate fi pusă în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Astfel, Monica Macovei mai poate scăpa de condamnare doar dacă victima își retrage plângerea înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive în instanță.

Citește și: Suma pe care trebuie să o plătească Monica Macovei după ce a accident grav un motociclist