Cum începe noul an universitar. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă că universităţile decid singure modul de începere a noului an universitar. Potrivit ministrului Educaţiei, până la acest moment nu există niciun fel de diferenţă faţă de prevederile ordinului de ministru de anul trecut.

01 sept. 2021, 12:02
Cum începe noul an universitar. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Cum începe noul an universitar. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Cum începe noul an universitar. Sorin Cîmpeanu a declarat că fiecare universitate va decide modul de începere a noului an universitar.

Cum începe noul an universitar. Sorin Cîmpeanu: Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcţionare al universităţilor. Se lasă la latitudinea fiecărei universităţi, în funcţie de infrastructură, de condiţii specifice şi mă refer, aici, în mod deosebit, la condiţiile de cazare, pentru că în universităţi, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazaţi vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studenţeşti. Fiecare universitate va aprecia situaţia şi va decide”, a spus ministrul Educaţiei în cadrul conferinţei de presă.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că, dacă va fi nevoie, ordinul de ministru va putea fi actualizat.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă cum începe şcoala din 13 septembrie: „După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale”

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar care va fi după începerea anului şcolar, universităţile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul şi consultarea tuturor universităţilor. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoinţa doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universităţi condiţii specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenţilor, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai spus Cîmpeanu.

Până la acest moment, nu există niciun fel de diferenţă faţă de prevederile ordinului de ministru de anul trecut, potrivit şefului de la Educaţie.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a anunţat că miercuri, 1 septembrie, noile reguli pe care elevii şi profesorii vor trebui să le respecte din 13 septembrie.  Ministrul a declarat că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

Citeşte şi Ioana Mihăilă s-a răzgândit: „Recomandăm măştile medicale, dar sunt permise şi cele textile”. În ce caz sunt permise vizierele