Sorin Cîmpeanu anunţă cum începe şcoala din 13 septembrie: „După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale”

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă noile reguli pe care elevii şi profesorii vor trebui să le respecte începând cu 13 septembrie.

01 sept. 2021, 10:07
Sorin Cîmpeanu anunţă cum începe şcoala din 13 septembrie: „După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale”
Sorin Cîmpeanu anunţă cum începe şcoala din 13 septembrie. Noi reguli pentru elevi

Sorin Cîmpeanu a anunţat cum începe şcoala din 13 septembrie. Ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii au susţinut, joi, o conferinţă de presă în care au explicat cum vor începe şcolile din 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu, noi reguli în şcoli din 13 septembrie

Ministrul Educaţiei a declarat miercuri că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea pragului,  toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă vouchere pentru elevii care se vaccinează. Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinaţi

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise în format fizic. După atingerea ratei de 6 la mie, școlile trec în online, iar creșele și grădinițele rămân deschise.

După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale. Perioada de școală online se înjumătățește de la 14 la 7 zile în cazul în care se găsește un caz pozitiv. Până la 6 la mie vor fi testate absolut toate cazurile simptomatice – elevi și profesori – și toți contacții persoanelor confirmate”, a declarat ministrul Educaţiei în cadrul conferinţei de presă.

Cîmpeanu a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

„Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile”, a mai precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai declarat că doar profesorii vor purta viziere. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că orele de educatie fizică se vor putea desfăşura fără mască de protecţie în spatiile inchise până la doi la mie, iar la peste 2 la mie se va desfășura fără mască de protecție doar în exterior.

Rata de infectare luată în calcul pentru stabilirea modului de functionare a scolii va fi rata de infectare afisată de DSP în localitatea respectivă în ziua de vineri.

„Vinerea, fiecare școală va ști cum funcționează săptămâna viitoare. Ziua de vineri este determinantă pentru cum va funcționa școala în următoarea săptămână. Referința este rata de infectare afișată de DSP, în fiecare zi de vineri”, a precizat Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă.

Potrivit ordinului comun de minitru, se păstrează restricțiile cu privire la accesul persoanelor neautorizate în școli.

ORDIN COMUN ME MS 01 09 21

Citeşte şi Cîmpeanu și Mihăilă se contrazic pe tipul de măști pe care îl vor purta elevii la școală