Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor. Comunica cu ele pe o aplicaţie de mesagerie rusească greu de interceptat

Preotul Visarion Alexa s-a prezentat miercuri la Parchetul General unde procurorii continuă percheziţia informatică a telefonului şi laptopului său.

28 sept. 2022, 16:17
Cum încerca Visarion Alexa să ascundă agresarea enoriaşelor. Comunica cu ele pe o aplicaţie de mesagerie rusească greu de interceptat

Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală, a dat cu subsemnatul la Poliţie, apoi a mers din nou la Parchetul General. Anchetatorii continuă percheziţia informatică a telefonului şi laptopului său. Procurorii vor să recupereze din telefonul preotului Visarion Alexa discuțiile purtate cu femeile care au depus plângere împotriva lui.

Potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, preotul Visarion Alexa vorbea cu victimele sale pe Telegram, o aplicație rusească mai greu de interceptat. În acele conversații, Preotul le chema pe femei la spovedanie după ce le agresase sexual.

Citeşte şi: EXCLUSIV Noi stenograme incendiare cu preotul Alexa Visarion: I-a palpat sânul, apăsând-o și nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât „eram prea concentrat pe sânul ei”

Anchetatorii au cerut ca părintele Visarion Alexa să fie supus testului poligraf. Procurorii se gândesc chiar la o confruntare între preot și enoriașele care fac acuzații grave.

Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. După reţinerea preotului şi apoi plasarea lui sub control judiciar, alte cinci femei au depus plângere împotriva lui Visarion Alexa şi nu este exclus ca alte victime să apară pe parcursul investigației.

Citeşte şi: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Între cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Tânăra a susţinut că a fost agresată sexual între anii 2010 și 2016. Faptele s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia acestuia, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

„Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii care nu îşi aveau rostul şi apropouri legate de viaţa mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soţul orgasme, cât de des, cât de mult şi, în caz că sunt singură, să apelez la el”, a povestit o altă femeie.

Tânăra spune că şi-a făcut curaj să vorbească după ce a văzut cometariile în care femeia care l-a reclamat la Poliţie pentru agresiune sexuală a fost linşată.

„Dacă şi-a permis cu mine comentarii de genul, deşi noi nu ne cunoşteam, cu siguranţă şi-a permis şi cu alte feme. Şi m-a şocat să văd reacţiile în online în care tot victimele sunt acuzate, şi blamate, şi jignite în ultimul hal.

Este reacţia societăţii care condamnă multe victime la tăcere”, a mai spus femeia.