Cum întinzi la loc hainele intrate la apă. Trucuri geniale care readuc obiectele vestimentare la dimensiunea lor iniţială

Probabil că nu de puține ori ţi s-a întâmplat ca bluza, tricoul, rochia sau chiar blugii să intre la apă. Se întâmplă mai cu seamă în cazul hainelor din bumbac, dar nu este o regulă. Din fericire, hainele micşorate nu sunt compromise iremediabil, mai există şanse să revină la dimensiunea iniţială.

22 ian. 2022, 21:07
Cum întinzi la loc hainele intrate la apă. Trucuri geniale care readuc obiectele vestimentare la dimensiunea lor iniţială

Cum întinzi la loc hainele intrate la apă. Mary Gagliardi, expert în curățenie în cadrul companiei americane Clorox, dezvăluie câteva trucuri extrem de eficiente pentru restabilirea dimensiunilor iniţiale ale hainelor intrate la apă.

Iată ce trebuie să faci pentru a reda obiectului de îmbrăcăminte dimensiunea iniţială, potrivit rd.com

1. Umple cada cu apă călduță și adaugă un capac de șampon pentru bebeluși, balsam de păr sau detergent de rufe pentru rufe delicate;

2. Înmoaie hainele aproximativ 30 de minute pentru a slăbi fibrele;

3. Scoate hainele din apă și strânge-le ușor între mâini pentru ca apa în exces să se scurgă, dar nu le clăti;

4. Așază respectivul obiect vestimentar pe un prosop şi rulează-l ușor cu prosopul pentru a absorbi restul de apă;

5. Așază obiectul pe un alt prosop uscat și întinde-l încercând să îl aduci la mărimea inițială;

6. Lasă haina să se usuce la aer.

Citeste si Truc genial! Bagă o ceapă în maşina de spălat şi hainele nu vor mirosi a tocăniţă

Cum întinzi la loc hainele intrate la apă în funcţie de ţesătură

Gagliardi are şi alte câteva strategii atunci când vine vorba de țesături și articole de îmbrăcăminte speciale care au intrat la apă.

Tricotaje din lână

Specialista spune că hainele de lână pot fi întinse ușor trăgând de țesătura umedă. Cu toate acestea, ea recomandă să respectţi întocmai instrucțiunile de îngrijire.

Dacă scrie doar curățătorie chimică, atunci aceasta este singura dumneavoastră alegere pentru îngrijirea țesăturilor. Dacă este permisă spălarea de mână, atunci puloverul trebuie spălat și clătit la aceeași temperatură călduță a apei”, spune specialista.

În plus, tricotajele din lână trebuie stoarse foarte uşor, fără mişcări ample.

În loc să învârți sau să răsuceşi puloverul, soluția ar trebui să fie strângere ușoară a țesăturii. Apa fierbinte, răsucirea și stoarcerea contribuie la strângerea lânii”, mai spune Gagliardi.

Poliester și alte materiale sintetice

Poliesterul și alte materiale sintetice nu sunt predispuse la micșorare. De fapt, unele materiale din lână care pot fi spălate la mașină sunt, de fapt, amestecuri care utilizează un procent mic de poliester sau acril pentru a stabiliza lâna și a preveni contracția, spune Gagliardi.

Citeste si De ce este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Trucurile care prelungesc durata de viaţă a maşinii