Cum își arată un câine iubirea față de stăpân: „Ne înțeleg în moduri în care alte animale nu o pot face”

Îți poți da seama printr-un simplu gest dacă un câine ține cu adevărat la tine. Totul durează numai șase secunde.

11 nov. 2022, 10:47
Cum își arată un câine iubirea față de stăpân: „Ne înțeleg în moduri în care alte animale nu o pot face”

Un câine are propriul mod de a-i arăta stăpânului său că îl iubește și îl apreciază, chiar dacă nu poate să vorbească. Atunci când un om cască în fața patrupedului, iar acesta cască înapoi, înseamnă că au o conexiune profundă cu acesta, potrivit digi-animalworld.tv.

La fel se întâmplă și în cazul oamenilor care se înțeleg bine. Căscatul este la fel de contagios și la animale, conform Kennel Club, deci, dacă acestea cască după stăpânii lor, există șansa de a fi atașați emoțional de aceștia.

„Câinii care căscă atunci când stăpânii lor o fac sunt mai conectați emoțional cu ei. Ei ne înțeleg în moduri în care alte animale nu pot să o facă”, potrivit doctorului Brian Hare, autorul cărții „Geniul câinilor”.

Conform unui studiu al Universității din Tokyo, peste jumătate din câinii monitorizați au căscat după ce au făcut-o stăpânii lor. Un câine care privește un străin cum cască nu va avea aceeași reacție și nu va răspunde în același mod.

„Rezultatele noastre arată că legătura emoțională dintre oameni și câinii lor poate fi reciprocă”, a spus Teresa Romero, cercetător al comportamentului animal.

Citește și: Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

De ce îți ia câinele locul atunci când te ridici

Este ușor de observat când un câine este fericit, îngrijorat sau speriat, dar puțini cunosc ce înseamnă poziția de somn a unui cățel.

„Atunci când își aleg pozițiile de somn, animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi și nu vor să ne controleze sau să monopolizeze teritoriul”, explică Peter Neville, expert în comportamentul animalelor.

Atunci când animalul se strecoară între genunchii stăpânului atunci când acesta doarme pe o parte, înseamnă că are încredere să lase toată responsabilitatea în seama stăpânului. Când patrupedul doarme sub plapumă, simte nevoia de un nivel ridicat de confort și de apropiere de stăpân, alegând să stea cât mai aproape de stăpân.

Dacă un câine îți ia locul atunci când te ridici, acesta își arată afecțiunea față de tine sau își dorește să te protejeze.

Ce câine să alegi în funcție de zodie

Berbec- Ciobănesc german

Berbecul este primul semn din zodiac și este asertiv, luând inițiativă, la fel ca un ciobănesc german, orientat mereu spre o misiune.

Taur- Basset Hound

Taurul este cel mai mare fan al relaxării, la fel ca un câine din rasa Basset Hound care adoră un pui de somn.

Gemeni- Russel Terrier

Gemenii sunt din fire foarte comunicativi, ceea ce înseamnă că se înțeleg foarte bine cu rasa Russel Terrier, vocală și curioasă.

Rac- Collie

Racii sunt grijulii și sentimentali și pot înțelege emoțiile celor din jur, ceea ce înseamnă că se vor înțelege foarte bine cu un câine din rasa Collie.

Citește și: Tot mai mulți români adoptă animale de companie. Aproape jumătate dintre gospodării au un câine sau o pisică

Leu- Golden Retriever

Leilor le place să fie mereu în centrul atenției, iar un Golden Retriever, adesea reprezentat ca fiind un câine de familie în filme și emisiuni, este potrivit pentru această zodie.

Fecioară- Pudel în miniatură

Cei născuți în zodia Fecioară tind să îi ajute foarte mult pe cei din jur, asemenea unui mini-o=pudel inteligent, orientat spre oameni.

Balanță- Bichon havanez

Balanțele sunt sociabile și iubitoare de frumusețe, echivalentul unui Bichon havanez, fermecător și iubitor de pace, care adoră orice ocazie de a-i distra pe ceilalți.

Scorpion- Basenji

Scorpionul este dinamic, misterios și foarte concentrat, precum un câine din rasa Basenji, independent, unic și curios.

Săgetător- Husky siberian

Zgomotos și jovial, săgetătorul se potrivește de minune cu Huskyul siberian care este mereu dornic de aventură și dostracție.

Capricorn- Ciobănesc de Berna

Capricornii sunt pragmatici, harnici și devotați, asemenea unui Ciobănesc de Berna sârguincios și loial.

Vărsător- Shiba Inu

Vărsătorii sunt independenți și foarte inteligenți, ceea ce îi face să se potrivească perfect caracterului uni Shiba Inu.

Pești- Cavalier King Charles Spaniel

Peștii, creativi, artisitci și spirituali se pot simți conectați cu rasa Cavalier King Charles Spanielm care este plin de dragoste și loialitate.