Cum îşi explică gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion. Tânărul a fost bătut de susţinătorii AUR: „Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga

Au fost mesaje populiste care m-au determinat să fac acest pas. Este explicația bărbatului care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR George Simion, la Iași. Bărbatul, de 32 de ani, care lucrează ca inginer într-o cunoscută companie multinaţională, spune că nu regretă gestul.

26 ian. 2022, 13:03
Cum îşi explică gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion. Tânărul a fost bătut de susţinătorii AUR: „Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga

Tânărul care l-a stropit cu cerneală pe liderul AUR George Simion, la Iași, şi-a explicat gestul. Într-un interviu pentru ziaruldeiasi.ro, tânărul şi-a ascuns identitatea pentru că a devenit o ţintă pentru simpatizanţii AUR. El a admis că gestul său de a arunca cu cerneală este reprobabil, dar a precizat că regretă consecinţele, şi nu neapărat gestul în sine.

George Simion

Bărbatul de 32 de ani a spus că a recurs la acest gest pentru că l-au deranjat „mesajele populiste şi ura” pe care Simion le promovează prin discursurile sale publice. „Au fost mesaje care m-au determinat să fac acest pas”, a spus el.

De asemenea, tânărul a spus că a folosit cerneala pentru că o avea la îndemână: activitatea soţiei lui implică utilizarea acestei substanţe. A venit în Piaţa Unirii cu un gând premeditat, dar nu era sigur dacă îl va duce la capăt.

„Cerneala o aveam la mine, dar nu am vrut neapărat să o utilizez. Acest lucru s-a întâmplat după discurs”, a declarat tânărul.

Bărbarul a respins orice asociere cu George Simion, cu AUR sau orice alt partid politic. „Nu am nicio înţelegere cu George Simion, nu am nicio legătură cu AUR sau cu el. Dimpotrivă, am idei bine întărite şi nu sunt de acord cu modul în care ei se manifestă. Nu sunt înscris în niciun partid”, a completat tânărul.

Citeşte şi: George Simion acuză USR pentru atacul cu cerneală asupra sa: „Ştie toată lumea. Sunt nişte oameni fanatizaţi ideologic pe zona asta neomarxistă”

„După ce am dat cu cerneală în el, am încercat să plec de acolo, moment în care am fost pus la pământ şi lovit de mai multe persoane, aceste persoane fiind bineînţeles din grupul AUR. Din câte am înţeles de la Poliţie, de la audieri, acele persoane erau din Bucureşti. Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga, moment în care eu am cerut ajutorul Poliţiei. Poliţia m-a ajutat şi m-a scos din mulţimea respectivă; dacă nu ceream ajutorul Poliţiei, iar dacă poliţiştii nu ar fi intervenit, cu siguranţă acei indivizi mă lăsau la pământ şi m-ar fi linşat. Aveau o agresivitate ieşită din comun”, a spus bărbatul, pentru ziaruldeiasi.ro.

Totuşi, tânărul a precizat că nu a depus plângere împotriva persoanelor despre care spune că l-au agresat. „Nu vreau să-mi complic viaţa”, a susţinut acesta.