Cum îşi păzeşte Obama fetele de „băieţii răi”

Guvernul american are site special pentru a-i învăţa pe bărbaţi cum să fie TĂTICI perfecţi. Zilele acestea au apărut şi părerile preşedintelui american, Barack Obama, despre rolul tatălui în creşterea şi educarea copiilor, după ce presa americană i-a cerut în mod expres părerea despre acest lucru şefului Casei Albe.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 11:56
Cum îşi păzeşte Obama fetele de „băieţii răi”

Site-ul guvenamental american www.fatherhood.gov oferă o gamă bogată de informaţii, de la „trucuri” până la sfaturi ştiinţifice prin materiale audio şi video, pentru a-i învăţa pe bărbaţi cum să devină taţi cât mai buni şi mai pricepuţi în creşterea şi educarea copiilor lor.

Astfel, taţii pot lua lecţii de la cum trebuie spălat un copil pe mâini sau pe dinţi şi până la ceea ce înseamnă o alimentaţie şi un stil de viaţă sănătoase pentru aceştia.

Acest site a fost înfiinţat din banii contribuabililor americani încă din vremea preşedintelui Bill Clinton.

„Părinţii sunt cei mai buni profesori pentru a preda lecţii de alimentaţie sănătoasă.” Aşa, de pildă, începe materialul video despre alimentaţia sănătoasă a copiilor. „Şi părintele, şi copilul au misiuni important de îndeplinit. Tatăl trebuie să să îi ofere copilului o gamă largă de alimente sănătoase să mănânce împreună cu el meniuri sănătoase, iar copilul trebuie să aleagă ce mânâncă şi cât mănâncă”, explică în continuare site-ul respectiv, citat de cnsnews.com.

„Cea mai bună modalitate de a-ţi învăţa copilul cu aceste obiceiuri sănătoase este să le practicaţi împreună mereu”, este concluzia-sfat a specialiştilor exprimată pe site. Acesta conţine şi materiale video despre lectură şi jocurile constructive, educative.

Obama îşi păzeşte fetele de băieţii răi

Preşedintele Barack Obama, care este tatăl a două adolescente, Sasha şi Malia, este la rândul lui un mare admirator al site-ului pentru tătici. Dar într-un interviu acordat unei publicaţii americane, în martie, el a dat mai pe ocolite sfaturi nu tocmai „ortodoxe” despre rolul de tată.

Prima dată a recunoscut că este cam neliniştit la gândul că Malia, fiica lui cea mare, împlineşte în iulie 13 ani. Întrebat cum crede că va reacţiona când Malia îşi va face un prieten, Obama a răspuns cu subînţeles: „Am oameni înarmaţi care le păzesc tot timpul … iar asta înseamnă că nu se vor urca niciodată în maşină alături de un băiat care a băut bere.”

Preşedintele american a adăugat că îl va întreba pe viitorul prieten al Maliei „ce calificative are la şcoală (…), ce intenţii şi ce planuri pentru cariera sa are”.

În finalul interviului dat CBS, Obama a adăugat repede că, dacă acesta va fi vizionat de fetele sale … „eu am glumit doar!” …