Răsturnare de situaţie. Cum îşi protejează armata rusă tancurile și echipamentele de lână Kiev

Forţele armate ruseşti au început să construiască un parapete din pământ pentru a-și proteja tancurile și echipamentele aflate lângă Kiev, titrează CNN.

18 mart. 2022, 23:00
Răsturnare de situaţie. Cum îşi protejează armata rusă tancurile și echipamentele de lână Kiev

Cum îşi protejează armata rusă tancurile și echipamentele de lână Kiev. Construcțiile, care au rolul de a ascunde echipamentele militare, au apărut în jurul pozițiilor militare la nord-vest de Kiev.

Răsturnare de situaţie. Cum îşi protejează armata rusă tancurile și echipamentele de lână Kiev

Armata rusă sapă literalmente, construind ziduri de pământ în jurul echipamentului său militar. Noile imagini din satelit arată construcțiile de lângă Ozera și Baza Aeriană Antonov.

Echipamente militare rusești suplimentare și unele construcții de pământ sunt văzute în satele Zdvijivka și Berestianka, în nord-vestul Kievului.

Oraşul Mariupol este ţinta a 50-100 de atacuri zilnic, afirmă autorităţile locale. Se dau lupte grele şi în alte oraşe, Rusia avansează în teritoriul Ucrainei.

OMS raportează cel puţin 43 de atacuri asupra unităţilor sanitare.  Deşi invazia Rusiei a stagnat în majoritatea zonelor din Ucraina, trupele au făcut progrese în sudul ţării folosind aceleaşi tactici pe care le-au desfăşurat în Siria, a declarat Mason Clark, analist principal cu privire la Rusia la Institutul pentru Studiul Războiului, potrivit CNN.

Atacul Rusiei asupra oraşului de coastă Mariupol, unde sute de mii de oameni au fost prinşi în capcană de bombardamente neîncetate timp de săptămâni, este „rupt din manualul de joc al Siriei”, a spus Clark. Aceste tactici includ „ţintirea specifică cartier cu cartier”, arme mai puţin precise care fac victime mai brutale şi lovirea infrastructurii civile.

Citeşte şi: Emmanuel Macron, o nouă discuţie cu Vladimir Putin pentru a opri războiul. Liderul de la Kremlin acuză Ucraina de „crime de război”
„Ei ţintesc intenţionat staţiile de apă şi sursele de alimentare cu energie electrică, turnurile de internet şi cele de telefonie mobilă, într-o încercare deliberată de a îngreuna rezistenţa apărătorilor şi de a încerca să îi forţeze să capituleze”, a spus Clark.

Volodimir Zelenski a ţinut un discurs la finalul zilei 22 de conflict din Ucraina. „Avem informaţii că armata rusă recrutează mercenari din alte ţări. Nu le va ajuta. Avertizez pe toţi cei care doresc să se alăture ocupanţilor – aceasta este cea mai proastă decizie din viaţa voastră. Apărătorii noştri continuă să ţină toate direcţiile în care apasă inamicul” a spus acesta.

Citeşte şi: Joe Biden și Xi Jinping, discuţie pe tema invaziei Rusiei în Ucraina. Preşedintele chinez: Un conflict nu este în interesul nimănui