Joe Biden și Xi Jinping, discuţie pe tema invaziei Rusiei în Ucraina. Preşedintele chinez: Un conflict nu este în interesul nimănui

”Un război nu este în interesul nimănui”, i-a spus vineri preşedintele chinez Xi Jinping omologului său american Joe Biden, într-un apel video securizat, potrivit televiziunii chineze de stat CCTV.

18 mart. 2022, 17:49
Joe Biden și Xi Jinping, discuţie pe tema invaziei Rusiei în Ucraina. Preşedintele chinez: Un conflict nu este în interesul nimănui

Conflictul din Ucraina nu este în interesul nimănui, iar China şi SUA au responsabilitatea de a ajuta la pacea mondială, i-a spus vineri prin videoconferinţă preşedintele chinez Xi Jinping omologului său american Joe Biden.

„Criza ucraineană nu este un lucru pe care dorim să-l vedem” având loc, i-a spus Xi lui Biden, potrivit televiziunii chineze de stat CCTV.

„În calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi în calitate de primele două economii mondiale, ne revine nu doar să conducem relaţiile chinezo-americane pe un drum bun, ci să ne asumăm totodată responsabilităţile internţionale şi să acţionăm în vederea păcii şi liniştii în lume”, i-a mai spus Xi Jinping omologului său american, potrivit aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Vladimir Putin ameninţă: „Ştim ce să facem în continuare, cu siguranță vom implementa toate planurile”

„Pacea şi securitatea sunt bunuri pe care comunitatea internaţională trebuie să le preţuiască”, a mai afirmat Xi Jinping.

Videoconferinţa dintre preşedintele SUA Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping a durat aproape două ore. Ea a început la ora 13.03 GMT (15.03, ora României) şi s-a încheiat la ora 14.53 (16.53, ora României), a anunţat Casa Albă.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 23. Pentagonul anunţă că Javelinul a lovit 100 de ţinte din 112. Se dau lupte grele la Mariupol, se fac evacuări la Kiev

Deocamdată, Casa Albă nu a făcut declaraţii cu privire la discuţiile celor doi lideri. În cadrul discuţiei, preşedintele american urma să îi ceară omologului său chinez să se distanţeze de preşedintele rus Vladimir Putin, ale cărui trupe au invadat Ucraina la 24 februarie.