Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne bem cafeaua. Toată lumea trebuie să știe acest secret

Cafeaua este una dintre cele mai apreciate băuturi la nivel global. Iar o ceașcă cu această „licoare magică” îți poate schimba exponențial ziua. Totuși, există o greșeală pe care mulți oameni o fac. Iată despre ce este vorba.

18 sept. 2023, 15:21
Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne bem cafeaua. Toată lumea trebuie să știe acest secret
Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când ne bem cafeaua. Toată lumea trebuie să știe acest secret

Pentru cei mulți dintre oameni, cafeaua reprezintă un element esențial pentru a începe ziua cu energie sau pentru a obține un impuls de vitalitate pe parcursul zilei. Cu toate acestea, există o greșeală des întâlnită în rândul oamenilor atunci când vine vorba despre cafea, și anume reîncălzirea ei după ce s-a răcit.

Citește și: Ce se întâmplă cu somnul nostru dacă bem o cafea fix la ora 12:00 ziua

Unul dintre motivele pentru care acest obicei este considerat neadecvat se datorează amărăciunii pe care o poate aduce în băutura noastră. Specialiștii în domeniul cafelei avertizează că reîncălzirea cafelei poate afecta semnificativ gustul și calitatea acesteia. Cafeaua conține substanțe chimice volatile care contribuie la aroma și gustul său unic.

Atunci când reîncălzim cafeaua, aceste substanțe chimice se deteriorează, ceea ce poate duce la un gust amar și dezagreabil al băuturii.

În plus, cafeaua conține uleiuri naturale care pot deveni râncede când sunt expuse la temperaturi ridicate pentru o perioadă îndelungată. Aceasta poate conferi cafelei un gust neplăcut.

În loc să reîncălzim cafeaua, specialiștii ne recomandă să preparăm doar cantitatea pe care o vom consuma imediat sau să folosim un termos pentru a menține temperatura. Aceasta este cea mai bună modalitate de a savura aroma și gustul autentic al cafelei.

Când este indicat să ne bem cafeaua

Momentul potrivit pentru a savura cafeaua poate varia în funcție de preferințele personale și de cum reacționează fiecare individ la cafeină. Deși nu există un moment „corect” universal pentru a bea cafea, specialiștii sugerează că consumul de cafea dimineața poate aduce beneficii semnificative pentru majoritatea oamenilor.

Consumul de cafea înainte de micul dejun poate ajuta la trezirea rapidă și eficientă, furnizând energia necesară pentru a începe ziua în forță. Acest obicei poate fi deosebit de benefic pentru cei care au dificultăți în a se desprinde de pat dimineața.

Pe de altă parte, pentru cei care se confruntă cu arsuri gastrice sau dispepsie după consumul de cafea, așteptarea până după micul dejun poate fi o opțiune mai bună. Consumul de cafea pe stomacul gol poate irita mucoasa gastrică la anumite persoane, iar amânarea băutului până la masă poate ajuta la evitarea acestor disconforturi.

Citește și: Cum se prepară corect ceaiul și cafeaua. Mihaela Bilic: „O să fiți surprinși, avem doar beneficii dacă consumăm zilnic 2-3 cești de cafea”