Cum îţi dai seama că ai adoptat dieta greşită. Semne care te dau de gol

In fiecare toamna, o noua runda de diete incepe, iar lupta cu kilogramele ia o noua turnura, in functie de sezon. Unele diete sunt planuri solide de alimentatie, cu sfaturi bune in materie de nutritie, insa despre alte diete nu se poate spune acelasi lucru. Vrei sa identifici dietele pe care ar trebui sa le eviti? Astazi ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci acest lucru.

24 sept. 2014, 09:19
Cum îţi dai seama că ai adoptat dieta greşită. Semne care te dau de gol

Ai adoptat dieta gresita daca aceasta…

1) Te face sa renunti la grupuri alimentare intregi. Fiecare grup alimentar principal ofera o varietate de nutrienti extrem de importanti. Impreuna, ca parte a unui regim alimentar variat, aceste grupuri de alimente lucreaza in acelasi timp pentru a crea un echilibru complex de nutrienti de care corpul tau are nevoie pentru a functiona la cei mai buni parametri.

Insa atunci cand excluzi un intreg grup de alimente (de exemplu, dieta iti interzice sa mananci cereale, iti subliniaza sa nu mananci fructe), cel mai probabil tu vei taia de pe lista ta niste substante nutritive vitale.

Desigur, daca suferi de intoleranta la lactoza (si trebuie sa eviti produsele lactate) sau suferi de boala celiaca ori suferi de intoleranta la gluten (trebuie sa elimini glutenul care se gaseste in grau, secara, orz, ovaz), atunci va trebui sa compensezi pentru acesti nutrienti din alte locuri, cum ar fi surse vegetale de calciu sau alternative de produse lactate imbogatite si cereale integrale fara gluten.

2) Te face sa simti ca tu nu esti suficient de buna daca nu slabesti. Cine esti tu ca persoana nu are nimic de-a face cu numarul de kilograme pe care ti-l indica un cantar. Esti absolut suficient de buna asa cum esti tu. Asta este ideea pe care trebuie sa o retii. Meriti sa te simti cel mai bine in pielea ta.

Iubirea de sine si faptul ca te simti bine in propria piele, astfel incat sa te poti bucura de viata la maximum, ar trebui sa fie motivatiile care sa te determine sa faci schimbarile sanatoase prezentate de o dieta.

Citeşte mai mult pe feminis.ro