Cum îţi dai seama că ai lipsă de fier în organism. Simptomele care te trimit direct la medic

Fierul este un mineral foarte important pentru organismul uman, iar lipsa acestuia poate cauza probleme grave de sănătate. Vă prezentăm câteva simptome specifice ale deficitului de fier.

26 mai 2022, 11:22
Cum îţi dai seama că ai lipsă de fier în organism. Simptomele care te trimit direct la medic

Cum îţi dai seama că ai lipsă de fier în organism. Fierul este foarte important pentru organism, acesta fiind responsabil pentru transportarea oxigenului către organe și țesuturi în mod corespunzător.

Cum îţi dai seama că ai lipsă de fier în organism. Mergi urgent la medic dacă ai aceste simptome

Citeşte şi Sucul de rodie îți poate scădea glicemia în doar trei ore. Iată cât de des ar trebui să-l consumi ca să te bucuri de toate beneficiile sale

Printre simptomele care anunţă o lipsă a fierului în organism se află ameţeală, slăbiciune, dureri de cap şi dureri în piept. De asemenea, persoanele care se confruntă cu deficit de fier au mâinile şi picioarele reci, palpitaţii şi insomnie.

Femeile pot avea şi probleme cu căderea părului și pot observa că unghiile lor se rup mai rapid.

Şi pielea îi arată că ai lipsă de fier în organism. Cearcănele sunt mai proeminente, iar faţa este mai palidă decât de obicei. Dificultățile de concentrare și stările de nervozitate pot indica de asemenea o carență a fierului în organism.

Ce boli ascunde lipsa de fier

Dacă nu se iau măsuri urgent, din cauza lipsei de fier pot să apară bolile cardiovasculare. Atenţie, aritmia cardiacă poate duce la stop cardiac din cauza faptului că inima se mărește.

De asemenea, oboseala cronica poate duce la depresie și insomnii. Aceasta se manifestă de cele mai multe ori sub forma unei gripe. În cazul celor mici, carența de fier netratată poate afecta dezvoltarea cognitivă și motorie. De asemenea, deficitul de fier poate cauza sindromul de intestin iritabil și boala cronică la rinichi, scrie BZI.

Citeşte şi Alimentul minune care ține doctorul departe și îți dă o energie de invidiat. Reduce riscul de infarct și accident cerebral


loading...
Partenerii noștri