Cum îţi decolorezi părul cu miere

Mierea de albine acţionează ca un decolorant natural, aşa că o poţi folosi ca să-ţi deschizi nuanţa părului. Dacă vrei să treci de la castaniu la caramel şi, în timp, la un blond auriu, încearcă să-ţi prepari o mască şi un balsam de păr cu miere. Ţine cont totuşi că rezultatele se vor obţine gradat, pe măsură ce foloseşti tratamentul tot mai des, aşa că nu te aştepta să ajungi de la brunet la blond platinat într-o fracţiune de secundă. Uite cum decolorezi părul cu miere.

24 iul. 2015, 06:12
Cum îţi decolorezi părul cu miere

Nu e prima data cand vorbim de miere si beneficiile ei pentru ingrijirea parului. Stii deja cat de importanta este pentru hidratarea si regenerarea scalpului si cum sa-ti prepari acasa sampon cu miere pentru un par matasos. Pe langa efectul de hidratare, mierea are si proprietatea de a-ti decolora natural parul. E drept, actiunea ei e una destul de subtila, insa rezultate exista, mai ales daca esti dispusa sa investesti ceva timp si rabdare in aceasta metoda. Avantajul imens va fi ca nu mai trebuie sa apelezi la substante chimice, care ataca firul de par si ii slabesc rezistenta.

Aceasta metoda functioneaza datorita peroxidului de hidrogen care se gaseste in stare naturala in miere. De asemenea, fierul din compozitia mierii oxideaza radicalii liberi ce sunt produsi de peroxidul de hidrogen. Nivelul de decolorare pe care il poti atinge prin intermediul acestei metode depinde in mare masura de cat de bine absoarbe parul tau mierea sau
cat de poros este acesta.

Retea pentru balsam cu miere

Combina intr-un vas 80 gr de miere (cam 1/3 de cana) si 60 ml de balsam (adica ¼ de cana – poti pune balsamul pe care il folosesti de obicei).

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Mierea de rapiţă, proprietăţi terapeutice