Cum îţi îngrijeşti tenul pe timp de vară. Trucuri eficiente pentru o piele sănătoasă şi radiantă

Tenul nostru are nevoie de îngrijire adecvată în orice sezon. Vara, însă, atunci când temperaturile pot fi extrem de ridicate, tenul necesită o atenţie sporită întrucât transpiraţia îi poate da serios de furcă favorizând apariţia acneei. Pentru a preveni problemele la nivelul feţei, este necesar să respectăm câţiva paşi de îngrijire, care nu necesită nici efort mare, nici mult timp sau mulţi bani investiţi.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 08:32
Cum îţi îngrijeşti tenul pe timp de vară. Trucuri eficiente pentru o piele sănătoasă şi radiantă

Cum îţi îngrijeşti tenul pe timp de vară. Patru paşi pentru o îngrijire exemplară

Cei patru paşi pentru îngrijirea tenului vara sunt: curăţarea, exfolierea, hidratarea şi protecţia.

1. Curăţarea tenului

Vara, ca urmare a temperaturilor ridicate, pielea produce mai mult sebum. Îndepărtarea acestuia se face cu apă micelară potrivită tipului de ten. Curăţă pielea cu ajutorul unei dischete pe care ai pus apă micelară. Şterge blând folosind mai multe dischete. Repetă procedura până când discheta rămâne perfect curată.

2. Exfolierea pielii

Exfolierea pielii este o etapă obligatorie pentru curăţarea profundă a tenului. În realizarea acestei etape, ţine neapărat cont de tipul tenului. 

Citeşte şi Uleiurile care îţi menţin pielea tânără

Pe tenul gras, este recomandat să foloseşti un produs cosmetic pe bază de acid salicilic. Tenului uscat sau celui mixt li se recomandă produse de exfoliere care să nu conţină parfum, alcool sau săpun. Tenul normal nu ridică niciun fel de probleme la capitolul produse de exfoliere, astfel încât poţi folosi orice gel exfoliant.

3. Hidratarea tenului

Hidratarea este o etapă importantă în îngrijirea tenului în oprice anotimp. În lipsa ei, pielea îşi pierde tonusul şi elasticitatea, ceea ce duce la apariţia ridurilor.

Apelează la o cremă hidratantă care să nu aibă o textură grasă. Nu este nevoie să mai amintim că hidratarea la interior este cel puţin la fel de importantă ca cea de la exterior. În acest scop, încearcă să consumi minimum doi litri de apă zilnic.

4. Protecţia solară

Ştii deja că expunerea directă la soare îmbătrâneşte pielea, favorizând ridarea prematură. Asta ca să nu mai aducem în discuţie şi posibilele arsuri. pentru a evita aceste neajunsuri, apelează la cremele cu factor de protecţie mare nu doar atuci când mergi la plajă, dar ori de câte ori ieşi din casă, indiferent cât de scurtă este această ieşire. Specialişti recomandă să foloseşti o cremă cu SPF minimum 30, de preferat 50, pe care să o aplici pe piele cu 30 de minute înainte să ieşi din casă. 

Citeşte şi Află totul despre îngrijirea dentară corectă

Şi pentru că majoritatea doamnelor şi domnişoarelor nu ies din casă fără make-up, vara este recomandat să apelezi la un machiaj cât mai simplu astfel încât să nu-ţi încarci tenul peste măsură. Apelează la o cremă de tipul BB cream sau CC cream şi fixeaz-o cu o pudră lejeră. Fă-ţi un machiaj cât mai natural, care să-ţi pună în valoare trăsăturile.