Cum îți poate afecta sănătatea Dieta Rina. Cori Grămescu avertizează: „Oamenii caută prea mult soluții rapide”

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, avertizează că Dieta Rina, una dintre cele mai populare diete din România, nu e deloc sănătoasă și poate deveni un adevărat pericol pentru organism.

20 apr. 2023, 11:01
Cum îți poate afecta sănătatea Dieta Rina. Cori Grămescu avertizează: „Oamenii caută prea mult soluții rapide”

Multe femei din România apelează la Dieta Rina pentru a scăpa de cât mai multe kilograme în plus într-un timp foarte scurt. Cori Grămescu spune, însă, că nu recomandă această dietă fiindcă poate să afecteze grav sănătatea.

„Oamenii caută prea mult soluții rapide, cu rezultate vizibile imediat, fără să analizeze impactul pe termen lung. Vă dau un singur exemplu – dieta Rinna este cea mai populară dietă în România, deși e un meniu complet dezechilibrat nutrițional, care lasă în urmă carențe nutriționale, metabolism încetinit, procent de grăsime corporală prea mare și probleme digestive.

Citește și Sarcina îi dă bătăi de cap lui Theo Rose. Cu ce probleme se confruntă artista în ultimul trimestru: ”Am zis că înghit o mașină de tuns”

Și, totuși, lumea îl preferă pentru că nu trebuie să facă sport, nu trebuie să meargă la nutriționist și pentru că slăbesc rapid. Nu se gândesc deloc că acele kilograme pierdute revin cel puțin la fel de repede înapoi și că această fluctuație de grăsime și greutate nu are prea mare legătură cu voință, ci cu afectarea metabolică la care femeile se supun mâncând atât de dezechilibrat.

Din păcate, până când oamenii nu vor înțelege că nu există scurtături, că trebuie să învestească timp că să înțeleagă ce trebuie să mănânce și ce înseamnă o viață echilibrată, acest gen de decizii cu rezultate pe termen scurt vor continua să agraveze starea de sănătate și să afecteze negativ forma fizică, relația cu mâncarea și percepția asupra unui stil de viață echilibrat”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

În ce constă Dieta Rina

Dieta Rina presupune disocierea alimentară într-un ciclu de patru zile, repetat pe o perioadă de 90 de zile. Chiar dacă organismul nostru are enzime pentru procesarea grupelor de alimente cunoscute, digestia poate fi pusă la grea încercare atunci când amestecăm alimente din grupe diferite (fructe cu carne sau legume).

Citește și Monica Anghel și-a schimbat radical viața după ce a reușit să slăbească peste 40 de kilograme: „Am obținut nota 10”

Iata care sunt principiile care stau la baza acestei diete:

  • Micul dejun ramâne același. Dimineața se vor consuma fructe proaspete sau uscate, semințe sau legume proaspete, niciodată însa în combinație. Chiar dacă meniul tău va fi diferit zilnic în funcție de temă, micul dejun va fi mereu același. Excepție face doar ziua de detoxifiere în care bei doar apă.
  • Mai mult decât atât, este bine să respecți acest obicei încă 90 de zile după încheierea dietei, pentru că metabolismul tău să se echilibreze și mai bine.
  • Micul tău dejun trebuie să conțină, în fiecare zi, cel putin 90% fructe: măr, pară, banană, piersică, struguri, prune, etc. La fructele proaspete poți adăuga fructe uscate, semințe, legume proaspete sau fructe oleaginoase, în orice combinație.
  • Prima zi este ziua proteinelor, a doua este ziua legumelor, a treia este ziua carbohidraților, iar a patra este ziua fructelor. După patru zile dieta se reia, alegând din numeroasele alimente pe care le ai la dispoziție (dacă în prima zi de proteine poți opta pentru pui la grătar, în următoarea zi de proteine poți opta pentru pește la cuptor sau carne de curcan; de asemenea, fructele de dimineață pot fi schimbate în fiecare zi, cu mențiunea că ar fi bine să fie fructe de sezon).
  • Programul de 90 de zile al dietei Rina este conceput ca o repetare a celor 4 zile de alimentație disociată (proteine, amidon, carbohidrați, vitamine). O dată la 7 repetări (28 de zile) vei avea o zi de detoxifiere totală în care vei bea doar apă.