Cum îţi protejezi părul de umiditate

Iarna aerul este rece și uscat, motiv pentru care firele de păr au de suferit. Pentru a le proteja și împiedica electrizarea lor, ține cont de câteva reguli.

RomaniaTV.net
13 ian. 2017, 14:12
Cum îţi protejezi părul de umiditate

Taie părul periodic

Vârfurile despicate sunt unele dintre cele mai sensibile părți ale poadoabei capilare și au cel mai mult de suferit când nivelul de umiditate din aer este ridicat. Pentru a împiedica asta, taie-ți vârfurile la fiecare 4-6 săptămâni. În felul acesta, menții părul sănătos.

Nu-l spăla prea des

Când ai șuvițele foarte curate, este probabil să se ciufulească, chiar înainte să ieși din casă. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să-ți speli părul o dată la două-trei zile. Uleiurile naturale de pe scalp te vor ajuta să-ți păstrezi părul neted și nu creț, iar asta îți va îmbunătăți, de asemenea, starea generală.

Citeşte şi  Obiceiuri pe care le faci zilnic, dar care îţi distrug înfăţişarea. Toată lumea le face

Tratează-l regește cel puțin o dată pe săptămână

Pentru a menține părul neted, moale și strălucitor, ar trebui să-l răsfeți cu o mască sau cu un balsam cel puțin o dată pe săptămână. Și aplicarea a două-trei linguri de nucă de cocos face minuni. Pentru a-ți ușura sarcina, ia o lingură de ulei, fricționează în palme până când se topește. Întinde uleiul pe toată lungimea firului de păr, de la rădăcină, până la vârfuri. Acoperă părul cu un prosop și lasă uleiul să acționeze peste noapte. Spală-te bine dimineața cu șampon.

Aplică un ser

Aplică un ser la vârfuri, când părul este umed sau uscat. Uleiul de nucă de cocos este foarte bun pentru asta, dacă nu vrei să-ți cumperi ceva din comerț. Doar coafează-ți părul înainte să-ți hidratezi vârfurile cu o picătură sau două din uleiul topit.

Nu-l coafa excesiv

Unul din principalele motive pentru care părul femeilor suferă este coafarea lui excesivă. Îndreptatul cu placa, încrețitul cu ondulatorul sau uscarea cu foehnul nu fac decât să usuce foarte tare părul. Usucă-ți părul natural și încearcă să nu-l mai îndrepți sau să-l ondulezi atât de des.

Te confrunți cu cearcăne? Încearcă uleiul de ricin