Cum îţi protejezi telefonul Android de valul de viruşi de mobil

Apple App Store a fost primul mare magazin cu aplicații, iar dacă niciodată nu te-ai gândit cât de important este, americanii îl compară cu Revoluția industrială, ba chiar ar putea fi o “reușită” mai importantă.

09 iun. 2015, 09:41
Cum îţi protejezi telefonul Android de valul de viruşi de mobil

Despre noul iOS și despre Mac OS am aflat la WWDC 2015, acolo unde Apple și-a lăudat și magazinul cu aplicații. App Store a debutat în 2008, odată cu iPhone 3G, și reprezintă prima strategie de succes pentru a aduce într-un singur loc toate programele care pot fi folosite pe un dispozitiv. Acestea au ajuns să fie cunoscute drept aplicații.

După App Store, Google a lansat Play Store (inițial numit Android Market) și Microsoft are Windows Store, iar alte companii și-au creat propriile versiuni. Amazon a mers până într-acolo încât a creat Appstore pentru dispozitivele sale cu Android și le-a cerut dezvoltatorilor să livreze versiuni ale aplicațiilor și pentru sistemul Fire OS.

Compania susține că le-a plătit creatorilor 30 de miliarde de dolari în șapte ani. Apple reține 30% din veniturile dezvoltatorilor, restul de 70% întorcându-se spre ei. Totuși, se poate ca Apple să fi exagerat în clipul de promovare. Totuși, nu un reprezentant al companiei spune asta, ci James Manyika, director al companiei de management McKinsey Global Institute, care afirmă că App Store e mai important decât Revoluția industrială. Din fericire, restul clipului video continuă cu afirmații mai puțin hilare decât aceasta.

Citeşte mai mult pe playtech.ro