Cum îţi refaci rinichii cu bicarbonat de sodiu

Rinichii au rolul de a filtra sângele, de a elimina toxinele si de a menţine echilibrul lichidelor. Dacă se îmbolnăvesc, tot organismul are de suferit. Vezi cum îi poţi repara cu bicarbonat de sodiu.

RomaniaTV.net
27 nov. 2015, 11:27
Cum îţi refaci rinichii cu bicarbonat de sodiu

Pancreasul este organul care produce cea mai mare parte a bicarbonatului de sodiu din organism, pentru a proteja rinichii în timpul digestiei, potrivit beextrahealthynow.com. Uneori, chiar si rinichii produc această enzime, in funcţie de tipul de dietă pe care îl ai.

Dacă consumi multe zaharuri, grăsimi şi alte produse nesănătoase, rinichii şi pancreasul sunt suprasolicitaţi şi produc prea puţin bicarbonat de sodiu.

În aceste condiţii, dacă organismul tău nu are o cantitate normală din această substanţă, pentru a neutraliza acidul produs în timpul digestiei, rinichii tăi au de suferit şi pot apărea pietre. Pentru a evita aceste probleme, este indicat să foloseşti bicarbonatul de sodiu.

Citeşte şi  Bolile de rinichi, supranumite şi „moartea tăcută”. Obiceiuri care îţi strică rinichii

Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, bicarbonatul de sodiu este atât de eficient, încât opreşte complicaţiile renale ce pot duce la dializă.
Cum foloseşti bicarbonatul de sodiu

Rinichii produc în mod natural bicarbonat, mai ales atunci când pancreasul nu este eficient în acest proces. Sunt, însă, factori care fac ca rinichii să nu producă suficient din această substanţă şi îţi face corpul să devină prea acid. Când nu mai funcţionează bine, nu mai au nicio putere să înlăture aciditatea din sânge. Cercetătorii britanici au observat că bicarbonatul de sodiu, când este folosit cu un tratament pentru rinichi, poate încetini sau stopa cedarea acestor organe.

Citeşte continuarea pe unica.ro