Cum îţi revii mai repede după o despărţire. Lidia Fecioru a dezvăluit secretul: „Sunt cinci faze”

Cum îţi revii mai repede după o despărţire. Lidia Fecioru dezvăluit cele cinci faze care ajută după ce se încheie o relaţie. Bioenergoterapeutul este cunoscut pentru astfel de sfaturi şi se bucură de o comunitate numeroasă pe reţelele de socializare.

04 feb. 2023, 22:21
Cum îţi revii mai repede după o despărţire. Lidia Fecioru a dezvăluit secretul: „Sunt cinci faze”
Lidia Fecioru dezvăluit cele cinci faze care ajută după ce se încheie o relaţie

Cum îţi revii mai repede după o despărţire. „Nu este uşor deloc. Sunt dureri crunte şi ele vin pe rând. În primul rând, apare negarea. Spui că nu e adevărat ce se întâmplă. Negarea este prima care apare. Unii rămân blocaţi într-una dintre etape. Aşa vedem multe cazuri în care şi-au pus capăt zilelor.

Apare negarea, furia, negocierea şi depresia. Dacă a eşuat negocierea, se duc spre depresie. Acceptarea este să acceptăm că asta este”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Citeşte şi: Lidia Fecioru: „Anul nu e ușor, e destul de greu, este ca o renaştere, ne așteaptă un nou început.”. Ce spune de salarii şi Schengen

Cum îţi revii mai repede după o despărţire

Vedeta explică în detaliu cele cinci faze, prin care trece oricine. Totul constă în accepta fiecare emoţie şi trăire, ca în final să se vindece durerea.

„Unul spune că vrea să se despartă, iar celălalt nu. Eşti pus în faţa faptului împlinit. Sunt tot felul de lucruri. Chestia vine şi cu frustrare şi cu durere. Că poate că unul suferă mai puţin. Ne copleşesc de foarte multe ori emoţiile negative. De aici încolo, se naşte ura şi furia.

Iese monstrul din noi în faza de furie şi răzbunare. Aici îţi poţi pierde minţile. Şi ajungi să piezi totul. Este faza cea mai periculoasă. Această fază nu trece fără urmări. Dacă vedem că nu ieşim din asta, cel mai bine este să apelăm la un terapeut. 

De multe ori mânia devine un pod către răzbunare. Este un pod foarte subţirel.

În faza de negociere începe partajul. Cum şi când vedem copilul sau dacă ne putem împăca. Totul este în funcţie de cât de mult mai ţinem la partener şi cât preţ punem pe celălalt, dar şi cât de mult şantaj poţi face. 

Oamenii când se depart, nu se despart de copii. Se despart ei doi. Copiii rămân copii. Copilul rămâne la mamă. El trebuie să rămână cu ea.

Trebuie să te detaşezi şi să te uiţi la viaţa ta ca la o tablă de şah. Pune-te pe tine în locul celui mai bun prieten. 

Noi, femeile, intrăm într-o depresie cam prin faza de furie. Depresia la noi vine mai repede. Când a trecut negociere vedem că nu mai avem aceiaşi prieteni. Dacă rămâi şi fără casă, te gândeşti cine te mai ia şi începi să-ţi faci mea culpa. O să spui că este vina ta că ai fost prea orgolios. 

Acceptarea este ultima fază. Îţi asumi ceea ce ai făcut şi urmează să faci. Ca să ajungem aici, trebuie să accepţi celelalte capitole.”, a spus mai spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, la Antena 3 CNN.