Cum îţi scazi nivelul de colesterol fără medicamente. Medic celebru: „Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce şi colesterolul, și markerii inflamatori din organism”

Prunele uscate sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, ia acestea își păstreaza toate propietățile si valorile nutriționale chiar dacă sunt uscate.

05 sept. 2023, 19:29
Cum îţi scazi nivelul de colesterol fără medicamente. Medic celebru: „Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce şi colesterolul, și markerii inflamatori din organism”

Cum îţi scazi nivelul de colesterol fără medicamente

Medicul rus Lisa Afinskaya a dezvăluit efectele miraculoase pe care le au prunele uscate asupra colesterolului. În urma cercetărilor, aceasta a descoperit că acest fruct este extrem de benefic mai ales pentru persoanele în vârstă:

„Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce colesterolul și markerii inflamatori din organism”, spune medicul rus.

Citește și Cum putem reduce nivelul de colesterol doar prin micul dejun: „Dieta este un factor major în cazul unui nivel ridicat de colesterol”

Beneficiile consumului de prune uscate

O persoană se schimbă odată cu înaintarea în vârsta, primul lucru fiind aspectul exterior: apar firele de păr gri, pielea devine mai uscată și mai subțire, iar pe piele apar riduri. Procesul de îmbătrânire afectează, în același timp, și interiorul: discurile intervertebrale se uzează și oasele slăbesc – persoanele în vârstă suferă adesea de deficiențe de vitamine și minerale esențiale.

Anumite fructe, mai cu seamă cele uscate, ne pot ajuta semnificativ oasele – este vorba de pruna albastră.

„Este un adevărat superaliment pentru oase. Acest fruct câștigă meritat laurii de cel mai bun fruct pentru aparatul osos-articular. Pruna albastră conține multe substanțe importante care protejează oasele: vitamina K, magneziu, potasiu, bor, cupru și polifenoli. Alte fructe uscate (caisele uscate, stafidele, mango uscat și altele) nu au astfel de proprietăți în beneficiul oaselor”, spune Lisa Afinskaya.

Citește și Strugurii sau prunele, care îngrașă mai mult? Mihaela Bilic: „Ambele sunt fructe de sezon, dulci și parfumate”

Doar 5-6 fructe pe zi protejează împotriva pierderii densităţii osoase. Consumul a 10-11 prune zilnic crește masa osoasă.