Cum îţi vindeci rănile cu zahăr

Zahărul nu este atât de rău precum ai crede. Cercetări recente au arătat că poate fi folosit pentru tratarea rănilor deschise. Vezi ce trebuie să faci.

RomaniaTV.net
19 iun. 2015, 10:53
Cum îţi vindeci rănile cu zahăr

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Wolverhampton a arătat că zahărul rafinat este mult mai eficient în tratarea rănilor deschise decât antibioticele, potrivit cuisineandhealth.com. Acest ingredient absoarbe lichidele de pe rană, necesare dezvoltării bacteriilor, și grăbește vindecarea. În plus, reduce inflamația, ajută la înlăturarea țesutului mort și stimulează formarea unui țesut nou și a vaselor de sânge.

Citeşte şi Cum îţi detoxifici organismul de consumul de zahăr

Ce trebuie să faci?

Amestecă o linguriță de zahăr alb cu glicerină, până când formezi o pastă untoasă (glicerina ajută zahărul să rămână pe rană). Taie o bucată de tifon, astfel încât să obții o fâșie lungă, și unge-o cu vaselină. Pune bucata de tifon în jurul rănii, pentru că trebuie să acționeze ca un baraj pentru pasta cu zahăr pe care trebuie să o aplici pe rană. Stratul de medicament trebuie să fie gros și acoperit, apoi, cu tifon.

Citeşte continuarea pe Unica.ro.