Cum l-au salvat pompierii pe măgăruşul Aiurel de Revelion după ce de Crăciun căprioara Bambi le-a dat de furcă VIDEO

Pompierii hunedoreni au rămas surprinşi că puiul de măgar, epuizat şi bulversat, nu a încercat să fugă, ci s-a cuibărit fără nicio teamă în braţele lor.

02 ian. 2023, 11:54
Cum l-au salvat pompierii pe măgăruşul Aiurel de Revelion după ce de Crăciun căprioara Bambi le-a dat de furcă VIDEO
Cum l-au salvat pompierii pe măgăruş Aiurel de Revelion

Pompierii hunedoreni au salvat, în prima zi a anului, un măgăruş căzut într-un canal de pe Aleea Primăverii, din municipiul Brad, care se zbătea între viaţă şi moarte în spaţiul îngust şi plin de apă, informează, luni, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)

„Dacă ar fi fost 1 aprilie, poate am fi crezut că e o glumă, dar cum era 1 ianuarie, toată lumea a luat în serios apelul de urgenţă care anunţa că un suflet trebuie salvat. În câteva minute, pompierii au ajuns la locul cu pricina, unde Aiurel, un măgăruş ‘aiurit’, evident, rătăcindu-se de turmă, a căzut într-un canal de pe Aleea Primăverii, din municipiul Brad. Răgetul disperat cu care măgăruşul i-a întâmpinat pe colegii noştri, le-a dat numaidecât de înţeles că situaţia era gravă. Şi într-adevăr, în canalul îngust şi plin cu apă, Aiurel se zbătea între viaţă şi moarte. Cu accesoriile din dotarea autospecialei, salvatorii l-au asigurat cum au putut mai bine, pentru a nu mai exista pericolul de înec, iar apoi, în scurt timp au reuşit să-l extragă în siguranţă”, precizează informarea publicată pe pagina de Facebook a IGSU.

Alexia a fost externată după ce medicii i-au replantat braţele amputate în accidentul din Pașcani. „O să fie totul bine, o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine”
Pompierii hunedoreni au rămas surprinşi că puiul de măgar, epuizat şi bulversat, nu a încercat să fugă, ci s-a cuibărit fără nicio teamă în braţele lor, ei mărturisind că aceasta a fost una dintre cele mai neobişnuite misiuni în care au intervenit.

„Spre surprinderea colegilor noştri, deşi Aiurel era ud leoarcă, epuizat şi bulversat de cele întâmplate, nu a încercat să fugă, ci preţ de câteva minute s-a cuibărit fără nicio teamă în braţele lor. Aceştia au aşteptat ca puiul de măgar să-şi tragă sufletul, l-au dezmierdat şi apoi l-au ghidat încet, încet, până la turma sa. Şi uite aşa, viaţa lui Aiurel a reintrat pe făgaşul normal, însă păţania lui din prima zi a noului an va rămâne în mod cert în amintirea multora dintre noi, fiind una dintre cele mai neaşteptate situaţii cu care ne-am confruntat şi care a avut un final aşa cum ne-am dorit!”, mai menţionează sursa citată.

Din arest la domiciliu, Dani Mocanu a filmat un nou videoclip care i-ar putea aduce noi probleme cu legea. VIDEO
Pompierii au salvat o căprioară de Crăciun: Bambi sau un alt fel de „Singur acasă” 

Ziua de Crăciun i-a adus unui pui de căprioară, poznaș și neatent, o experiență greu de uitat: a căzut într-un pârâu, cu apa foarte rece de unde nu mai putea ieși, malurile fiind abrupte și mult prea înalte pentru puterile lui.
Obișnuiți cu astfel de intervenții, pompierii Detașamentului Petroșani, folosind accesoriile utilizate pentru puii de căprioară neascultători, precum scări culisabile, corzi de salvare și prelate, l-au scos din apa aproape înghețată și l-au dus în siguranță acolo unde-i este locul… în pădure.