Cum ne pot îmbolnăvi berea şi sucurile pe caniculă

Atenţie, sucurile şi berea pot dăuna grav sănătăţii. Semnalul de alarmă este tras de medici, care spun că mai multe persoane au avut nevoie de asistenţă de urgenţă după ce au băut bere. Motivul: un adjuvant folosit la prepararea berii, ca şi metalul din cutie, pot declanşa reacţii alergice severe. Doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe, a explicat la România TV modul în care se manifestă reacţiile alergice, precum şi primele măsuri pe care le pot lua persoanele afectate.

18 iul. 2017, 07:42
Cum ne pot îmbolnăvi berea şi sucurile pe caniculă

Trebuie să fim foarte atenţi mai ales dacă suntem cu alergii cunoscute, pentru că acea papaină cunoscută ca enzimă de limpezire folosită şi la bere şi la suc poate să declanşeze reacţii severe alergice. După o primă expunere sau după consumul repetat pot să apară erupţii la nivelul pielii care ne mănâncă, se extind progresiv, iar în formele severe se poate merge până la manifestări importante, de tip cardio-circulatorii şi respiratorii, şoc anafilactic şi chiar deces„, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la România TV.

Citeşte şi Căldură mare! Ghid de supravieţuire în caniculă

În acest caz, medicii recomandă prudenţă, mai ales atunci când este vorba de cutiile de bere pentru că alcoolul are o mare putere de extracţie şi în acest context toţi adjuvanţii şi metalele folosite la acele cutii pot să dea astfel de reacţii şi mai ales cei care se ştiu cu astfel de reacţii să aibă în permanenţă medicaţia necesară.

În plus, dacă apar acele erupţii care ne mănâncă, se extind la nivelul feţei, se umflă faţa, se umflă limba, apar tulburări respiratorii este obligatoriu administrarea de urgenţă de antihistaminice, de antiinflamatorii steroidiene şi prezentare rapidă la spital„, a precizat medicul.

Citeşte şi Temperaturi insuportabile, CANICULA face victime. Vezi ce alimente să consumi şi cum trebuie să te îmbraci pentru a suporta căldura