Cum obții talonul de pensie electronic și la ce te ajută. Trucul pe care ar trebui să îl știe toți pensionarii

Celebrul talon mov de pensie va deveni istorie, iar locul său va fi luat de talonul de pensie electronic. Acesta poate fi obținut de orice pensionar din România și are mai multe beneficii față de celălalt.

05 mart. 2023, 22:18
Cum obții talonul de pensie electronic și la ce te ajută. Trucul pe care ar trebui să îl știe toți pensionarii

Cum obții talonul de pensie electronic și la ce te ajută. Cu toate acestea, noul talon electronic de pensie ajunge destul de greu la pensionarii români și asta pentru că majoritatea nu se pricep la capitolul tehnologie.

Citește și Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre legea pensiilor: „Vom vota cât mai repede proiectul”

Cum obții talonul de pensie electronic și la ce te ajută

Sistemul online li se pare destul de complicat pensionarilor care se dau bătuți din prima și preferă să meargă pe varianta clasică cu care s-au obișnuit.

Astfel,  va trece foarte mult timp până când documentul, care ar trebui să fie primul pas spre digitalizarea sistemului național de pensii, va ajunge în posesia proprietarilor de drept.

Din păcate, pensionarii nu știu că talonul electronic de pensie îi poate scuti să mai aștepte poștașul acasă.

Cei care vor să scape de această grijă pot beneficia deja de un talon de pensie electronic, însă procedura de obţinere este un pic greoaie, având în vedere că presupune cel puțin un drum la Casa de Pensii.

Șeful Casei de Pensii, anunț de ultimă oră privind recalcularea pensiilor

Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, a anunțat joi că nicio pensie nu va scădea după recalculare. Mai mult, acesta a subliniat faptul că eliminarea inechitățilo ar putea duce la creșterea veniturilor în anumite cazuri.

Șeful Casei de Pensii a subliniat că abia în 2023, românii ar putea primi noile pensii, după reclaculare.

De asemenea, Daniel Baciu a transmis că românii care au pensii de peste 4.000 de lei și cărora anul trecut le-au fost oprite contribuții de sănătate au început deja să își primească banii înapoi, după decizia CCR.

„Nicio pensie nu va scădea, noi asta urmarim prin recalculare sa eliminăm aceste inechități nu să le amplificam, dimpotrivă, pentru că există în momentul de față în plată în plată pensionari care au aceeași perioadă contributivă, aceași vechime în muncă, dar faptul că au ieșit în perioade diferite de timp la pensie, pe acte normative care erau în vigoare la acea dată există cuantumuri diferite în plată. Noi trebuie să oferim acest act normativ ca să fie adoptat, dar de intrat în vigoare probabil că va intra în anul 2024”, a declarat Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii.

Citește și Pensii 2023. Veşti bune pentru 600.000 de români, venituri mai mari cu 10%