Cum obtin firmele afectate de coronavirus certificate pentru situatie de urgenta. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 11:55 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 11:55 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Economiei a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă metodologia de solicitare și elibarare a Certificatelor de Situație de Urgență pentru firmele care doresc să beneficieze de măsurile de sprijin guvernamental. Astfel, la cerere, acestea pot beneficia de sprijin, dacă au fost afectate de pandemia de coronavirus. 

Ministrul Virgil Popescu a emis ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU).

„Certificatele de Situație de Urgență au ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Certificatele de situație de urgență sunt solicitate și se vor elibera exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro.

„Am finalizat și publicat în Monitorul Oficial metodologia de acordare a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU) pentru societățile afectate de situația economică generată de criza COVID-19 în România. Am dorit ca obținerea acestui document să fie un proces simplu, transparent, la îndemâna celor aflați în dificultate în acest moment. De aceea, el va fi eliberat online, fără costuri, pentru toți operatorii din sectoarele cele mai afectate de această criză” , a adăugat ministrul.

Citește și:PANDEMIE CORONAVIRUS. Ministrul Economiei: Măsurile pentru mediul de afaceri vor fi implementate gradual

Virgil Popescu susține că autoritățile rămân aproape de mediul de afaceri românesc în această perioadă și îi vor susține, prin măsuri economice aplicate.

”Rămânem alături de nevoile mediului de afaceri românesc în această perioadă și vom susține, prin măsuri economice aplicate, toate companiile, astfel încât să treacă cu bine peste perioada de criză și să-și continue activitatea. Economia României trebuie să meargă înainte”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Citește și: Ministrul Economiei: Nu exista criza alimentară în Romania. Cozile reprezintă un focar de infectie

Certificatele de situație de urgență vor fi emise în două forme:

a) TIP 1 (ALBASTRU) – eliberat pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe propria răspundere din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate;

b) TIP 2 (GALBEN) - eliberat pentru solicitanții care cer acordarea acestuia în baza declarației pe proprie răspundere din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

„Ordinul ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 791din 24 martie 2020 a fost publicat, ieri, în Monitorul Oficial nr. 248 din 25 martie 2020.

În termen de 5 zile, de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), va asigura adaptarea și funcționarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro/, în scopul depunerii solicitărilor și eliberării CSU”, se mai arată din comunicatul de presă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
certificat coronavirus Monitorul Oficial situaţie de urgenţă Virgil Popescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H