Cum petrec politicienii de Crăciun. Iohannis a plecat în SUA, Băsescu face primul Crăciun în Bucureşti, după ani de zile

Liderii politici petrec Crăciunul departe de Capitală anul acesta. Preşedintele Klaus Iohannis a plecat împreună cu soţia peste ocean, în Florida, iar premierul Dacian Cioloş petrece tot cu soţia, pe Valea Prahovei. Cel care a rămas în Bucureşti cu familia este fostul şef de stat Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
25 dec. 2015, 14:33
Cum petrec politicienii de Crăciun. Iohannis a plecat în SUA, Băsescu face primul Crăciun în Bucureşti, după ani de zile

Traian Băsescu este printre puţinii politicieni care au rămas în capitală de Crăciun. Asta, în condiţiile în care anii trecuţi petrecea la munte naşterea Domnului, alături de familie. Băsescu a postat pe Facebook un mesaj de „Crăciun fericit”, alături de o fotografie cu o icoană. Anterior, însă, fostul preşedinte s-a folosit de Facebook pentru a lansa un atac la adresa oficialilor europeni, care ar fi început să transmită mesaje cu „Felicitări de sezon” în loc de „Crăciun Fericit”, pentru a nu-i deranja pe „islamişti”.

„Pentru a nu-i supăra pe islamiştii veniţi buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună şi să nu mai scrie „Crăciun Fericit”, ci „FELICITĂRI DE SEZON”. Mai este puţin şi-l vom înlocui şi pe Moş Crăciun cu Moş Gerilă. Vă sună cumva cunoscut?”, a scris, deranjat, Traian Băsescu pe Facebook, în Ajunul Crăciunului.

Actualul preşedinte, însă, şi-a păstrat obiceiul şi a plecat din nou din ţară de Sărbători. Ca şi anul trecut, Klaus Iohannis a plecat tocmai în Florida, unde merge des la finii săi. În seara Ajunului, Iohannis le-a transmis românilor „Crăciun fericit!” de pe Facebook, într-un mesaj video. „Naşterea Domnului este sărbătoarea pe care cu toţii o aşteptăm cu bucurie, pentru a fi împreună cu familia. Spiritul Crăciunului constă în a-i simţi alături pe toţi cei dragi şi a celebra generozitatea, buna înţelegere şi liniştea. Cu atât mai mult, în aceste momente suntem datori să ni-i amintim pe cei neajutoraţi, pe cei singuri, pe cei împovăraţi de boală sau de sărăcie şi să ne încercăm să le aducem puţină alinare”, a spus preşedintele.

Premierul Dacian Cioloş petrece Crăciunul în ţară, pe Valea Prahovei. „De Crăciun o să mă retrag undeva nu foarte departe de Bucureşti, în cazul în care va fi nevoie să fiu aici. Mă retrag doar cu soţia pentru câteva momente de linişte. Am renuntat de ceva vreme la cadourile materiale si ne oferim alt gen de cadouri. Aceasta intimitate in care sa putem discuta in mod deschis anumite lucruri e un cadou in sine”, spunea Dacian Cioloş în urmă cu câteva zile.

Liviu Dragnea s-a retras acasă la Teleorman, unde respectă cu sfinţenie tradiţiile de Crăciun, după ce porcul este „executat aşa cum spun normele”.

Victor Ponta petrece Crăciunul în familie şi a postat pe Facebook urări de sărbători, alături de o fotografie cu bradul său de Crăciun.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, petrece Crăciunul la Curtea de Argeş, acasă la părinţi, la fel ca Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a spus că nimic nu se compară de Sărbători cu „bucuria de a avea familia alături”.