Cum poate scăpa Relu Fenechiu de închisoare

Relu Fenechiu ar putea scăpa de închisoare, dar nu şi de condamnare. Potrivit România TV, noul Cod Penal reduce drastic pedeapsa pentru abuz în serviciu, infracţiune pentru care fostul ministru a fost condamnat la 5 ani de închisoare, astfel că Fenechiu ar putea primi doar o amendă.

15 iul. 2013, 08:41
Cum poate scăpa Relu Fenechiu de închisoare

Noul Cod Penal prevede pedepse mai mici pentru infracţiunea de abuz în serviciu pentru care Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Astfel, după data de 1 februarie 2014 pedeapsa maximă pentru această infracţiune va fi de 3 ani de închisoare.

Potrivit România TV, în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru al transporturilor, acesta ar putea scăpa doar cu o amendă, acesta fiind minimul prevăzut de Noul Cod Penal.

Dacă procesul nu va fi finalizat până la intrarea în vigoare a Noului Cod Penal va fi luată în calcul legea mai permisivă, ceea ce înseamnă că Relu Fenechiu, chiar dacă va fi găsit vinovat ar putea scăpa de închisoare.

Pentru ca procesul să fie finalizat până la 1 februarie 2014, magistraţii ar trebui să „uite” de vacanţa judecătorească, să motiveze decizia şi apoi să fie date termene scurte la recurs.

Citeşte şi Fenechiu: M-am întâlnit cu premierul şi i-am predat mandatul de ministru


loading...